Kuratorerna Kalmar


Våra e-tjänster

Fler e-tjänster Färre e-tjänster
  • Av- eller omboka tid

  • Beställ journalkopior

  • Boka tid

  • Hjälp oss att bli bättre

  • Kontakta oss

  • Stöd och behandling

Telefonnummer och Öppettider

0480-844 11
Telefontid idag:
08–15
Öppet idag:
08–16:30

Övriga tider och telefonnummer

Telefontider:
Mån-tor 08–15
Fre 08–13
Öppettider:
Mån-fre 08–16:30

ADRESS

Besöksadress
Lasarettsvägen 1, Kalmar
Län, kommun
Kalmar län, Kalmar
Postadress
Lasarettsvägen 1
391 85 Kalmar
Vägbeskrivning

Kuratorerna Kalmar finns på Länssjukhuset i Kalmar, hus 13, plan 2. Lättast kommer du till oss via ingång 21.

Om oss

Vi tar emot dig som befinner dig i en svår livssituation och behöver någon att samtala med. Vi tar även emot dina närstående. Du som kommer till oss behandlas av annan vårdgivare på sjukhuset. Vid behov tar vi även emot dig som har kontakt med Mödrahälsovården.


Anledningen till kontakt med oss kan vara olika. Det kan handla om att befinna sig i kris, stress eller sorg som till exempel orsakats av sjukdom, funktionsnedsättning eller skada. Vi erbjuder stödjande och bearbetande samtal och kan även ge vägledning om samhällets resurser.

Kuratorn erbjuder psykosocialt stöd i form av samtal med patienter och närstående. Anledningen till kontakt kan vara olika. Det kan handla om att befinna sig i kris, stress eller sorg, orsakad av yttre omständigheter såsom sjukdom, handikapp, skada etc. Vardagen är sig inte lik och man ställs inför situationer som man inte har något invant sätt att möta. Känslor av osäkerhet, oro, ilska, sorg och ensamhet kan tränga sig på. Detta i sin tur kan leda till svårigheter att hantera uppgifter och krav. Relationer kan påverkas.

Information till patienter

Bra att känna till om du har lämnat ett röstmeddelande via telefon är att vi lyssnar av vår röstbrevlåda från måndag till fredag.

Läs mer på 1177 Vårdguiden

Visa fler mottagningar inom

Driftsform:
Landsting/Region.