Praktiska frågor om vaccination mot covid-19

Kan jag vaccinera mig i en annan region?

Fråga

Jag jobbar i en annan region än där jag bor. Jag vill gärna vaccinera mig nära jobbet. Kan jag det?

Svar

Ja, du kan vaccinera dig i en annan region eller på en annan plats än där du är folkbokförd. Det gäller också om du studerar på annan ort eller bor någon annanstans under en period.

Välj den region du vill vaccinera dig i högst upp på sidan för att se vad som gäller.

Jönköpings län

Du kan boka en tid för vaccination mot covid-19 oavsett om du är folkbokförd i Jönköpings län eller inte. Men du behöver ta båda doserna på samma vårdcentral. 

Du kan inte själv boka tid för dos 2. Du får din tid för dos 2 när du får dos 1. Det är viktigt att du kommer på den tiden och undviker att omboka. Det beror på att vi ska kunna garantera att du får rätt vaccin inom rätt tidsintervall.

Dos 2 för dig som är vaccinerad med dos 1 i en annan region

Det är bra om du kan ta din andra dos i samma region och på samma vårdcentral/mottagning som du tog din första dos. Men ibland går det inte och då kan du vaccinera dig på någon av länets vårdcentraler. Du kan inte själv boka tid på webben. Du är välkommen att vaccinera dig på drop-in  eller kontakta en vårdcentral om du hellre vill boka en tid.

Ta med ditt vaccinationskort

Kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort eller annat vaccinationsintyg som visar vilket vaccin du fått och att det har gått minst fyra veckor sedan du fick din första dos.

Dos 2 för högskolestudenter

Ska du studera i Jönköping och har fått din första dos i en annan region? Då är du välkommen på drop-in hos vårdcentralen Bra Liv Hälsan 1 och Hälsan 2 för att få din andra dos. Kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort och studentlegitimation.

Plats: Klubbhusgatan 15, Jönköping

Mer på 1177.se

Frågor och svar om vaccination mot covid-19

Här hittar du frågor och svar om vaccinationerna mot covid-19. Kontrollera att du har valt region högst upp på sidan. Då får du rätt information för dig. 

Så gör du för att vaccinera dig mot covid-19

Här får du veta hur du gör för att vaccinera dig mot covid-19.

Vaccination mot covid-19

Covid-19 är en smittsam infektionssjukdom som orsakas av ett virus. Vaccin är det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk.

Till toppen av sidan