OM VACCIN MOT COVID-19

Boka tid för vaccination mot covid-19 i Jönköpings län

Innehållet gäller Jönköpings län

Region Jönköpings län erbjuder vaccination för covid-19 enligt Folkhälsomyndighetens prioriteringsordning. Just nu vaccineras prioriterade grupper i fas 1 och fas 2.

Respektera prioriteringsordningen och boka bara tid om du tillhör någon av de nedanstående grupperna. Vårdcentralen har rätt att avboka din tid för vaccination om du bokat en tid utan att tillhöra en grupp som just nu är prioriterad.

Du kan själv boka tid och fylla i din hälsodeklaration på webben. Det krävs ingen e-legitimation vid tidbokningen. Du kan vaccinera dig mot covid-19 på valfri vårdcentral i länet.

Läs mer om vaccination mot covid-19 i texterna:

Vilka erbjuds vaccin just nu?

Den som löper störst risk för allvarlig sjukdom erbjuds vaccination före övriga. Den tydligaste riskfaktorn är hög ålder.

Just nu prioriteras grupper i fas 1 och fas 2 för vaccination i Jönköpings län. Läs mer när olika personer får vaccinera sig i Jönköpings län.

Tillgången på vaccin är begränsad, men vaccinationerna kommer att pågå en lång tid framöver och alla kommer att erbjudas möjlighet att vaccinera sig mot covid-19.

Information innan bokning

Vaccinet tas i två doser med ett visst tidsintervall. Tiden mellan de två vaccinationerna beror på vilket vaccin du får.

Du bokar tid för första dosen, ombud kan hjälpa till med bokning. Tid för vaccination av andra dosen får du på plats när du vaccinerar dig vid första dosen.

När du bokar tid får du svara på några frågor som utgör grunden till en hälsodeklaration inför vaccination. Det gäller oavsett om du bokar digitalt eller via telefon. Om ett ombud hjälper dig att boka tid behöver hen känna till svaren på frågorna.

Så bokar du tid

Boka tid på webben

  1. Välj den vårdcentral du vill vaccinera dig på i listan nedan
  2. Boka en tid för vaccination - välj rätt tidbok
  3. Fyll i en hälsodeklaration inför din vaccination

Observera att du inte kan boka tid genom att logga in på 1177.se. Bokning sker via någon av länkarna till vårdcentralerna i listan nedan.

Du behöver ingen e-legitimation för att boka tid.

Fyll i mobilnummer och e-post (valfritt) för att få bokningsbekräftelse med ett bokningsnummer. Bokningsnumret ska du spara om du behöver boka om eller avboka din tid. Du får en SMS-påminnelse automatiskt både inför första och andra dosen vaccin.

Ring din vårdcentral

Om du inte kan boka tid på webben får du ringa din vårdcentral.

Hittar du ingen ledig tid?

Om det inte finns någon tid att boka så är de slut för tillfället. Vi lägger ut bokningsbara tider när vi får leverans av vaccin. 

Vänligen ring inte vårdcentralen, de har bara de tider som finns i tidbokningen. 1177 på telefon kan inte hjälpa dig att boka tid. Gå istället in då och då i tidboken för att se om det lagts ut nya tider.

Boka om eller avboka din tid

Du ska inte vaccinera dig om du har symtom på covid-19 eller är sjuk. Boka om till en ny tid eller avboka din tid.

För att boka om eller avboka din tid väljer du Avboka/Boka om tiden på vårdcentralen där du bokat tid. Fyll i ditt telefonnummer och bokningsnumret du fick när du bokade tiden.

Jag kan inte ta mig till vaccinationsplatsen

Du som är prioriterad för vaccination mot covid-19 i fas 1 eller fas 2 kan boka en avgiftsfri transport från din bostad till vaccinationsplatsen och tillbaka. Erbjudandet gäller om du inte har någon möjlighet att själv ta dig till vaccinationsplatsen, och inte heller kan få hjälp att ta dig dit på annat sätt.

Vårdcentraler som erbjuder vaccination mot covid-19

Eksjö

Bra Liv Eksjö vårdcentral och Bra Liv Kvarnarp vårdcentralsfilial

Bra Liv Mariannelund vårdcentralsfilial

Gislaved

Bra Liv Gislaved vårdcentral, Bra Liv Anderstorp vårdcentralsfilial och Bra Liv Hestra vårdcentralsfilial

Bra Liv Smålandsstenar vårdcentral och Bra Liv Reftele vårdcentralsfilial

Gislehälsan

Nässjö

Bra Liv Bodafors vårdcentral och Bra Liv Bodafors vårdcentral Malmbäck

Bra Liv Nässjö vårdcentral och Bra Liv Nässjö vårdcentral Malmbäck filial

Nässjö läkarhus

Bräcke Diakoni vårdcentralen Nyhälsan Nässjö

Bräcke Diakoni Nyhälsan Forserum filial

Värnamo

Bra Liv Rydaholm vårdcentral

Bra Liv Vråen vårdcentral, Bra Liv Väster vårdcentral, Bra Liv Bredaryd vårdcentralsfilial, Bra Liv Forsheda vårdcentralsfilial och Unicare Apladalens vårdcentral

 

 

Till toppen av sidan