Det här kan du göra när du loggat in

Stöd och behandling på nätet

Ibland kan du få det stöd, den behandling eller den utbildning som du behöver på nätet. Här kan du läsa mer om vad det innebär.

Innehåll - Stöd och behandling på nätet

Visa innehåll som:
Möt ditt barns oro – digitalt stödprogram

Att vara förälder till ett oroligt barn är en utmaning. Det är inte alltid lätt att veta hur man ska bemöta sitt barn eller på vilket sätt man bäst hjälper barnet ur sin oro. Du som är förälder eller vårdnadshavare till ett barn som lider av oro, ångest eller rädsla kan få stöd genom ett digitalt stödprogram - Möt ditt barns oro.

Min vårdplan cancer

Du som behandlas för cancer får av vården en skriftlig vårdplan som anpassas efter dig och din situation. Vårdplanen är till för att du ska känna dig trygg genom hela sjukdomen. Du kan få Min vårdplan cancer digitalt genom e-tjänsten Stöd och behandling på 1177.se eller på papper.

Hälsosamma matvanor, stöd och behandling via nätet

Programmet riktar sig till personer som har ohälsosamma matvanor och som vill ha stöd i att förbättra dem. Målet är att skapa nya bestående och hälsosammare matvanor. Vi vet idag att matvanor påverkar både vår hälsa och vårt välbefinnande på många sätt. Att förbättra dina matvanor kan göra stor skillnad för dig.

Tobakshjälpen - vägledd behandling via internet

Tobakshjälpen ger fler tobaksbrukare möjlighet att ta del av kunskap och vägledning för att sluta med tobak. Behandlingen ger dig möjlighet att tillsammans med en tobaksavvänjare göra en plan utifrån dina behov och möjligheter.

Artrosskola

Att röra på sig när du har artros är viktigt för att du och din kropp ska må bra. Det går att lindra besvär av artros och i vissa fall undvika operation. Med hjälp av artrosskolan får du lära dig mer om vad artros är, hur det behandlas och vad du själv kan göra för att må bättre. Du får hjälp med träning av en fysioterapeut eller arbetsterapeut.

KBT-behandling på nätet för dig som är ung

Du som är 13 år eller äldre och behöver hjälp med din oro eller ångest kan få behandling på nätet via Ångesthjälpen Ung.

KBT på nätet

KBT är en form av terapi som kan hjälpa vid exempelvis sömnsvårigheter, depression, stress och ångest. Det går att få KBT på nätet. Då kan du ta del av behandlingen var och när det passar dig.

Att få stöd, behandling och utbildning på nätet

Ibland kan du få det stöd, den behandling eller utbildning som du behöver på nätet. Det kan till exempel vara ett behandlingsprogram där det ingår övningar som du gör själv.

Mer på 1177.se

Att söka stöd och hjälp

Här finns information om olika former av stöd du kan få. Det finns också kontaktuppgifter till olika patient- och närståendeföreningar.

Psykiska sjukdomar och besvär

Här kan du läsa mer om psykiska sjukdomar och besvär, som ångest och depression. Du får veta vilka behandlingar som finns och råd om var du kan söka hjälp.

Behandlingar vid psykiska sjukdomar och besvär

Både läkemedel och psykoterapi kan vara en del av behandlingen vid psykiska sjukdomar och besvär. Läs mer om vilka olika typer av behandlingar som finns.

Till toppen av sidan