FÅ STÖD OCH BEHANDLING PÅ NÄTET

Att få stöd, behandling och utbildning på nätet

Innehållet gäller Jönköpings län

Ibland kan du få det stöd, den behandling eller utbildning som du behöver på nätet. Det kan till exempel vara ett behandlingsprogram där det ingår övningar som du gör själv.

Behandlingsprogrammet kan bland annat innebära att du ska läsa texter, svara på frågor, titta på filmklipp eller lyssna på ljudfiler. Det kan också ingå att du ska göra övningar. Det varierar mellan programmen vad som ingår. Du kan göra övningarna hemma eller på någon annan plats där det känns bra.

Hur lång tid det tar att gå igenom ett behandlingsprogram varierar och beror på vad det är för typ av program.

Hur går det till?

Du har oftast kontakt med vården innan programmet startar. Vid den första kontakten med behandlaren får du berätta om dina besvär. Tillsammans går ni igenom om en behandling på nätet är ett alternativ för dig. Om ni kommer fram till att det inte passar dig så får du stöd, behandling eller utbildning på annat sätt.

Under tiden som du går i behandlingen har du oftast kontakt med din behandlare. Hen kan guida dig igenom innehållet i övningarna, ge dig återkoppling och svara på dina frågor. 

Jönköpings län

Så kommer du igång

Har du varit kontakt med vården och ska påbörja din behandling kan du läsa mer om hur du loggar in i Stöd och behandling.

Många olika typer av program

Det finns många olika typer av program för stöd, behandling och utbildning på nätet. Det skiljer sig åt mellan regionerna vad som erbjuds. Alla mottagningar erbjuder inte den här typen av program.

Hur mycket det kostar varierar mellan regionerna.

Jönköpings län

Behandlingar i Jönköpings län

I Jönköpings län kan du få behandling eller stöd på nätet för följande saker:

Till toppen av sidan