FÖRNYA RECEPT OCH HÅLL KOLL PÅ DINA LÄKEMEDEL OCH HJÄLPMEDEL

Förnya recept på nätet

Du kan skicka en förfrågan om att förnya ett recept genom att logga in på 1177.se. Om din läkare godkänner förfrågan skickar hen receptet till ett apotek där du kan hämta ut läkemedlet. Alla mottagningar förnyar inte recept via nätet. Om mottagningen inte förnyar recept via nätet behöver du kontakta den genom att till exempel ringa.

Du kan inte förnya recept genom att ringa till 1177 Vårdguiden på telefon. Du kan däremot förnya recept genom att logga in på 1177.se.

Så här gör du

  1. Börja med att söka upp mottagningen på 1177.se.
  2. Välj mottagningen i listan.
  3. Under rubriken Våra e-tjänster ser du vilka e-tjänster som mottagningen erbjuder. Klicka på länken Förnya recept. Därefter får du logga in och kommer direkt till formuläret.
  4. Fyll i formuläret och skicka din förfrågan.

Den som får din förfrågan om att förnya recept bedömer sedan om du kan få ett nytt recept på en gång eller om ni behöver träffas. Hen skickar sedan receptet till ett apotek. Du får därefter ett meddelande om att receptet är förnyat och att du kan hämta ut ditt läkemedel på ett apotek.

Jönköpings län

Förnya recept i Jönköpings län

Receptfria läkemedel kan skrivas ut på recept i de fall du har långvariga eller kroniska sjukdomsbesvär. Du kan förnya recept via nätet eller ringa din mottagning.

När får jag svar?

Förnyar du ditt recept genom att logga in på 1177.se får du svar inom två arbetsdagar.

Utföra ärenden åt andra

Du kan utföra ärenden åt dig själv eller ditt barn under 13 år som du valt att vara ombud för.

Vad kostar det?

Det kostar 100 kronor att förnya ett recept utan läkarbesök. Du betalar via faktura. För barn och ungdomar under 20 år och för dig som har frikort för sjukvård är det kostnadsfritt att förnya recept.

Förnya recept i Folktandvården

Om du har ett frikort för sjukvård, samt intyg om nödvändig tandvård eller har rätt till tandvård som ett led i en sjukdomsbehandling är det kostnadsfritt att förnya recept. Om du inte har ett frikort kostar det 30 kronor. Kostnaden för att förnya recept betalas vid besöket hos Folktandvården eller via faktura.

Vad kostar det att förnya recept via 1177.se?

Det kostar ingenting att skicka en förfrågan om att förnya ett recept genom 1177.se. En del mottagningar kan däremot ta ut en avgift för att skriva ut ett nytt recept.

Alla mottagningar förnyar inte recept via nätet

Du kan ringa eller kontakta mottagningen på annat sätt om du inte ser alternativet Förnya recept under rubriken Våra e-tjänster på mottagningens informationssida.

Till toppen av sidan