FÖRNYA RECEPT OCH HÅLL KOLL PÅ DINA LÄKEMEDEL OCH HJÄLPMEDEL

Förnya recept på nätet

Du kan skicka en förfrågan om att förnya ett recept genom att logga in på 1177.se. Receptet skickas sedan till ett apotek där du kan hämta ut läkemedlet. Alla mottagningar förnyar inte recept via nätet, då behöver du kontakta den genom att till exempel ringa.

Så här gör du om du vill förnya ett recept:

  1. Börja med att söka upp mottagningen på 1177.se.
  2. Välj mottagningen i listan.
  3. Under rubriken E-tjänster ser du vilka e-tjänster som mottagningen erbjuder. Klicka på texten Förnya recept. Därefter får du logga in och kommer direkt till formuläret.
  4. Fyll i formuläret och skicka din förfrågan.

Läkaren som skrev ut ditt recept förra gången bedömer sedan om du kan få ett nytt recept på en gång eller om ni behöver träffas. Hen skickar sedan receptet till ett apotek. Du får därefter ett meddelande om att receptet är förnyat och att du kan hämta ut ditt läkemedel på ett apotek.

Kontakta mottagningen om de inte förnyar recept

Alla mottagningar förnyar inte recept via nätet. Du kan ringa eller kontakta mottagningen på annat sätt om du inte ser alternativet förnya recept under rubriken e-tjänster på mottagningens informationssida.

Jönköpings län

Förnya recept på nätet i Jönköpings län

Svar på din ansökan

Du får svar inom två arbetsdagar via ditt personliga konto i 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Avgifter

Kostnaden för att förnya ett recept utan läkarbesök i sjukvården är 100 kronor. Du betalar via faktura som skickas med post till den adress du är folkbokförd på.

För barn och ungdomar under 20 år, och för dig som har frikort för sjukvård, är det kostnadsfritt att förnya recept.

Utföra ärenden åt andra

Inloggningen i 1177 Vårdguidens e-tjänster är personlig. Du kan bara utföra ärenden som gäller dig själv eller den du är ombud för. Du kan förnya recept åt ditt barn om du valt att vara ombud och barnet är under 13 år. 

Till toppen av sidan