Psykisk ohälsa - barn och unga

Förälder och närstående

Innehållet gäller Jönköpings län

Aktuella artiklar

Visa innehåll som:

Hur kan du hjälpa en person som har självmordstankar?

Självmordstankar ska alltid tas på allvar. Att våga tala om självmord kan kännas som en lättnad för den som har självmordstankar och vara ett sätt att förebygga självmord. En liten insats kan göra stor skillnad för en person som tänker på självmord.

Att vara närstående till någon som skadar sig själv

När någon skadar sig själv kan du känna dig orolig och maktlös. Det finns mycket du kan göra för att hjälpa. Genom att lyssna, försöka förstå och hjälpa till att söka hjälp kan du vara ett stöd för den som mår dåligt. Ibland kan du själv behöva hjälp för att orka vara ett bra stöd.

Att vara närstående till någon som har en ätstörning

Det är vanligt att bli orolig eller upprörd om man får veta att någon man bryr sig om har en ätstörning. Det finns mycket du kan göra för att hjälpa personen. För att kunna vara ett bra stöd behöver du ta hand om dig själv.

När barn mår psykiskt dåligt

När ett barn mår psykiskt dåligt kan det visa sig på många olika sätt. Barnet kan till exempel vara arg, irriterad, få svårt att sova eller ha ont i magen eller huvudet. Det är viktigt för barnet att det finns vuxna som lyssnar och ger stöd. Ibland behövs också stöd och hjälp från vården.

Nätsmart handbok - hur du kan skydda barn mot sexuella övergrepp på nätet

Läs Rädda barnens nätsmarta handbok med tips och råd för hur du kan skydda barn mot sexuella övergrepp på nätet.

Till toppen av sidan