Rehabilitering i Jönköpings län

Artrosskola

Innehållet gäller Jönköpings län

Att röra på sig när du har artros är viktigt för att du och din kropp ska må bra. Det går att lindra besvär av artros och i vissa fall undvika operation. Med hjälp av artrosskolan får du lära dig mer om vad artros är, hur det behandlas och vad du själv kan göra för att må bättre. Du får hjälp med träning av en fysioterapeut eller arbetsterapeut.

Artros innebär ledbesvär i bland annat händer, knän och höfter. Rörligheten i lederna försämras och du kan få ont i området kring lederna. Artros är därför en vanlig orsak till inaktivitet och för mycket stillasittande. Många som har artros är dessutom rädda för att fysisk aktivitet ska skada lederna. Men undviker du att röra på dig ökar du risken för både fysisk och psykisk ohälsa.

Har du många frågor och funderingar kring artros kan du gå artrosskolan. Där får du lära dig vilken aktivitet som är bra för dina leder och att en viss smärta under träning inte är farlig. Tack vare artrosskolan kan många operationer undvikas samtidigt som din rörlighet kan förbättras och din livskvalitet öka.

Till toppen av sidan