Aktuellt

Se din läkemedelslista i journalen via nätet

Innehållet gäller Jönköpings län

Journalen via nätet är en av 1177 vårdguidens e-tjänster där den som är 16 år eller äldre kan logga in och läsa information från sin journal. Från och med den 18 november kan den som sökt vård inom Region Jönköpings län även se aktuella läkemedelsordinationer i journalen via nätet.

Det är viktigt att du har rätt läkemedel och tar dem enligt din läkares ordination. Som hjälp finns en läkemedelslista som din läkare eller vårdmottagning har tillgång till, och vid behov kunnat skriva ut till dig som patient. Men nu kan du alltså själv ta del av läkemedelslistan i journalen via nätet. Du ser alla aktuella läkemedelsordinationer från de vårdgivare som är anslutna, och information om respektive läkemedel.

– I läkemedelslistan i journalen kan du bland annat se vem som ordinerat ett läkemedel. Där står också behandlingsändamål, alltså i vilket syfte läkemedlet ska användas, och vilken dos som ska tas, säger Sven-Åke Svensson, sektionschef e-hälsa och patientkommunikation.

De läkemedel som finns registrerade i din journal hittar du i journalen via nätet när du har loggat in på 1177.se.
Läkemedelskollen hittar du under Övriga tjänster på din startsida för e-tjänsterna när du har loggat in på 1177.se.

– Region Jönköpings län var en av de första regionerna som införde journalen via nätet, och vår ambition är att fortsätta ligga i framkant vad gäller innehåll och funktionalitet, säger Sven-Åke Svensson, sektionschef e-hälsa och patientkommunikation.

Till toppen av sidan