AKTUELLT

Psykiatrivecka på Höglandet och i Värnamo, 11-15 november

Innehållet gäller Jönköpings län

11-15 november anordnar Höglandet och Värnamo psykiatriveckan. Du får då möjlighet att deltaga på flera olika föreläsningar för att få mer kunskap och förståelse om psykisk (o)hälsa. Boka in datumen och anmäl dig redan nu!

Syftet med veckan är att öka kunskapen om psykisk (o)hälsa och att det ska vara lika naturligt att prata om som vilken annan sjukdom.

Veckan innehåller en intressant blandning av talare – både professionella och de som talar av egen erfarenhet. Drygt 40 föreläsare bjuder på ett brett spektra av kunskap om psykiska sjukdomar och aktuella ämnen som berör alla på något sätt.

– Vi har ett fantastiskt program med aktuella ämnen som berör alla på något sätt. Jag vill uppmuntra alla att ta tillfället i akt och lära sig mer om psykiatri och relaterade ämnen, för vi kommer alla att möta psykisk ohälsa i privatlivet eller i arbetet, säger Annica Lindström, projektledare för psykiatriveckan på Höglandet.

Höglandets psykiatrivecka - "Hälsa genom livet"

I år innehåller psykiatriveckan föreläsningar om bland annat lågaffektivt bemötande, neuropsykiatri, sömn, migrän, förbättrad hälsa med motion och träning samt att upptäcka psykisk ohälsa hos förskolebarn.

– Vi är lite extra glada för att Anna Nergård, regeringens särskilda utredare för ”samordnad utveckling för god och nära vård”, gästar psykiatriveckan torsdag 14 november. Och som vanligt bjuder vi på en avslutande föreläsning som är en riktig energihöjare – Ingenting är omöjligt!   

Värnamos psykiatrivecka - ”Hälsa för alla"

I år innehåller psykiatriveckan föreläsningar om bland annat läsning som medicin, existentiell hälsa, motion och hälsa, uppföljning efter utskrivning samt självvald inläggning. 

– Vi är glada för att vi fått hit kunniga föreläsare inom olika områden, bland andra Ing-Marie Wieselgren, nationell samordnare för psykiatrifrågor på SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) som kommer att tala om psykiatrin i framtiden. Ytterligare spännande föreläsare är Mårten Jansson från NSPH (Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa) och Åsa Melkersson från Region Jönköpings län som kommer att prata om brukarinflytande.

Anmälan och program

Det är helt kostnadsfritt att delta, men du behöver boka en plats.

Läs mer om veckans föreläsningar och anmäl dig på https://plus.rjl.se/psykiatriveckan

Till toppen av sidan