Aktuellt i Jönköpings län

Delta på föreläsningar om psykisk hälsa

Innehållet gäller Jönköpings län

Under Psykiatriveckan i Region Jönköpings län den 15-19 november har du möjlighet att ta del av ett 30-tal föreläsningar med temat psykisk hälsa i fokus. Föreläsningarna är gratis och livestreamas så att du kan se dem där du befinner dig.

Tecknad illustration av en person som sitter ner omringad av tankebubblor i olika färger, varje tankebubla innehåller ett ord på en tanke
Lotta Bynert

Alla kan drabbas av psykisk ohälsa, och det finns mycket som du själv kan göra för att må bättre. Psykiatriveckans föreläsningar ger dig möjligheten att lära dig mer om vad som bidrar till en ökad psykisk hälsa, men också hur vi kan bidra som medmänniskor.

Föreläsningarna är öppna för alla

Psykiatriveckans föreläsningar är gratis och öppna för alla. Veckan innehåller en spännande blandning av talare – både professionella och de som talar av egen erfarenhet.

Föreläsningarna livestreamas

Du kan titta på hur många föreläsningar du vill, och du behöver inte anmäla dig. Alla föreläsningar kommer att livestreamas så att du kan ta del av dem via dator, mobiltelefon eller surfplatta där du befinner dig.

Har du inte möjlighet att titta på föreläsningarna när de livestreamas kan du titta på dem i efterhand, när som helst, i två veckor efter föreläsningarna. Enstaka föreläsningar endast i realtid, mer information om vilka det är finns i programmet.

Ta chansen och lyssna på föreläsningar om bland annat:

  • Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, ADHD och Aspergers syndrom.

Lär dig mer om orsak, symptom, konsekvens och behandling av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

  • Att dö och komma tillbaka. Niklas Ekdahl, journalist och programledare, berättar om hur han efter en olycka drabbades av en djup depression som ledde till ett självmordsförsök.
  • Våga fråga. Våga lyssna. Våga agera. En inspirationsföreläsning till livet om små omsorger som gör stor skillnad, och att våga vara medmänniska med Marie Niljung, författare och anställd för den ideella organisationen Suicide Zero.

Program

Här hittar du programmet för Psykiatriveckan 2021. Där finns också information om var du hittar streamingen, samt länkar till föreläsningarna ifall du vill se dem i efterhand.

Läs mer om psykisk hälsa

Psykisk hälsa

Alla mår dåligt någon gång i livet. Här kan du läsa hur du kan hjälpa dig själv om du mår dåligt. Det finns också information om när och var du kan få hjälp, om det behövs.

Att söka stöd och hjälp

Här finns information om olika former av stöd du kan få. Det finns också kontaktuppgifter till olika patient- och närståendeföreningar.

När en vuxen i din familj inte mår bra

Även du som är barn påverkas om en vuxen i din familj inte mår bra. Det kan vara bra att veta att många andra barn och unga också har någon nära som mår dåligt. Ofta hjälper det att prata med någon.

Till toppen av sidan