Så kontaktar du vården

Skriv ut (ca 2 sidor)
Skriv ut

Kontakta vården via nätet

Kontakta vården via nätet

Du kan kontakta en mottagning via nätet genom att logga in. Då kan du kommunicera med mottagningar på ett säkert sätt. Med hjälp av e-tjänsterna kan du till exempel förnya recept och boka, omboka eller avboka tider. Olika mottagningar erbjuder olika tjänster.

Läs om hur e-tjänster fungerar och hur du gör: E-tjänster

Fäll ihop

Ringa till vården

Ringa till vården

Du kan ringa en mottagning. De flesta mottagningar i Jönköpings län har en telefontjänst som innebär att du inte behöver vänta i telefonkö, utan istället anger ditt telefonnummer och blir uppringd.

Om en mottagning på en vårdcentral är stängd kan du välja att bli kopplad till 1177 för sjukvårdsrådgivning eller om du vill bli uppringd nästa vardag. 

Telefonnummer hittar du genom att söka mottagningen du vill nå via hitta vård i Jönköpings län.

Vill du ha hjälp med att kontakta en mottagning, eller någon annan verksamhet i hälso- och sjukvården, kan du ringa Region Jönköpings läns kontaktcenter 010-241 00 00.

Fäll ihop

E-post

E-post

Region Jönköpings län kan inte garantera sekretess vid kommunikation med e-post. Därför har du som patient ingen ovillkorlig rätt att få svar via e-post från sjukvården. Det är vårdpersonalen som bedömer om du kan få svar via e-post och vilka uppgifter som i så fall kan finnas med.

Om du vill använda e-post i kommunikationen med vården är det viktigt att det görs på ett så säkert sätt som möjligt, och du ska:

  • själv ha tagit initiativ till e-postkommunikationen
  • ha en väl etablerad vårdrelation med vårdpersonalen
  • vara införstådd med att Region Jönköpings län inte kan garantera sekretess
  • känna till riskerna med e-postkommunikation

I första hand ska du skicka e-post till vårdcentralens, klinikens eller tandvårdsklinikens e-postadress. Den bevakas av personal som är van att sköta sekretessbelagd post. Om du skickar e-post till någon enskild person ska det vara överenskommet i förväg.

Fäll ihop
Skriv ut (ca 2 sidor)
Publicerad:
2016-03-09
Redaktör:

Anna Franzén Ekros, kommunikatör, Region Jönköpings län.