Läs ditt doseringsbrev digitalt!

Mobiltelefon som visar inkorgen för meddelanden i 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Ska du ut och resa i sommar? Du vet väl om att du som behandlas med det blodförtunnande läkemedlet warfarin, kan få ditt doseringsbrev digitalt? Då får du en avisering via sms eller e-post redan samma dag som ordinationen är klar, och kan sedan logga in på 1177.se för att ta del av ditt brev.

Fördelarna med att läsa breven digitalt är flera. Redan samma dag som din ordination är klar får du en avisering via sms eller e-post och kan ta del av den i 1177 Vårdguidens e-tjänster via din dator, mobil eller surfplatta. Och genom att du kvitterar när du har läst brevet, kan din mottagning säkerställa att du har tagit del av ändringen i doseringen. Det enda som krävs för att använda tjänsten är en internetuppkoppling och en e-legitimation. Snabbare, säkrare och enklare kan det inte bli!

Befinner du dig utomlands under längre perioder har du också möjlighet att ta provet i det land du befinner dig, och sedan rapportera in värdet i e-tjänsten. Värdet tas emot av AK-mottagningen som sedan beräknar och svarar med ny dosering direkt i e-tjänsten.

Läs mer: Digitalt doseringsbrev, 1177.se/Jonkopings-lan

Text: Frida Halvardsson, kommunikatör, Region Jönköpings län

Till alla nyheter