Stöd och behandling på nätet

Min nikotinfria resa

Innehållet gäller Jämtland Härjedalen

Du som röker, snusar, använder vattenpipa eller e-cigaretter kan få hjälp att bli nikotinfri med det digitala stöd- och behandlingsprogrammet Min nikotinfria resa. Programmet är på väg att införas i Region Jämtland Härjedalen under år 2021.

Målet med Min nikotinfria resa är att du som vill bli nikotinfri ska få bra kunskap och motivation.

Min nikotinfria resa är uppdelat i olika avsnitt som du kan gå igenom i din egen takt. Innehållet följer samma upplägg som används vid vanlig tobaksavvänjning, men Min nikotinfria resa ger dig möjlighet att jobba mer självständigt. Du kan också välja att repetera olika delar eftersom du alltid har tillgång till materialet.

Du kan använda Min nikotinfria resa separat, men också kombinera det med fysiska möten hos en tobaksavvänjare eller annan hälso- och sjukvårdpersonal.

Så här gör du

Börja med att ta kontakt med en tobaksavvänjare eller annan hälso- och sjukvårdpersonal på din hälsocentral. Då får du veta mer om hur Min nikotinfria resa fungerar. Sedan aktiverar personalen Min nikotinfria resa i ditt konto på 1177.se. Du behöver ha tillgång till internet och en e-legitimation för att logga in och ta del av innehållet där.

Vilka hälsocentraler är anslutna?

Från och med slutet av januari 2021 beräknas hälsocentralerna i Bräcke, Frösön och Myrviken starta upp Min niktionfria resa. Det är oklart när övriga hälsocentraler ansluter. 

 

Till toppen av sidan