Stöd och behandling på nätet

Viktiga mammor på nätet

Innehållet gäller Jämtland Härjedalen

Viktiga Mammor är ett program som Region Jämtland Härjedalen erbjuder till dig som är gravid och har BMI 30 eller mer. Övervikt och fetma ökar risken för komplikationer under graviditeten och förlossningen. Därför finns det anledning att minska viktuppgången under graviditeten, om det är möjligt.

Viktiga Mammor har funnits sedan slutet av 2016, och nu finns det även i webbaserad form genom att logga in i Stöd och behandling på 1177.se.
 
Syftet är att du ska hitta dina mönster i din vardagliga motion och dina mat- och ätvanor för att kunna göra de förändringar som behövs för en mer hållbar livsstil. Först och främst behöver du då veta hur det ser ut i nuläget – så genom Viktiga Mammor får du möjligheten att observera och kartlägga dina mat- och ätvanor, fysisk aktivitet och eventuellt annat som påverkar din livsstil. 
 
Det behöver inte vara så svårt att få till livsviktiga förändringar – och till stöd har du Viktiga Mammor och din barnmorska.
Om du vill komma igång med Viktiga Mammor behöver du be din barnmorska att lägga upp dig som användare. Om du sedan föredrar att jobba vidare helt självständigt utan barnmorskans stöd så går det bra. Det viktigaste är att du känner att du har det stöd du behöver för att kunna jobba med din livsstil – på det sätt som passar dig bäst.

Till toppen av sidan