Kontakta vården på nätet

Videosamtal med vården

Genom ett videosamtal med vården kan du få hjälp med vissa besvär. Vilka besvär du kan få hjälp med varierar mellan mottagningarna. Alla mottagningar erbjuder inte videosamtal.

För att ha ett videosamtal behöver du ha tillgång till en dator, smartphone eller surfplatta med internetuppkoppling. Du behöver även ha en e-legitimation för att kunna logga in och identifiera dig.

Jämtland Härjedalen

Videosamtal i Jämtland Härjedalen

Ibland kan ett fysiskt besök med vården ersättas med ett digitalt besök. Det innebär att du får prata med vårdpersonal via video. Tjänsten är under utbyggnad. Fråga din mottagning om de erbjuder den här möjligheten.

Utrustning

Du behöver en smartphone eller en surfplatta för videomöte genom appen Min Hälsa. Appen finns att ladda ner i Appstore och Playstore. Om du loggar in via 1177 Vårdguiden kan du ansluta till ett bokat videosamtal med dator.

Starta videosamtal

Logga in i appen Min Hälsa eller logga in på 1177.se i god tid före utsatt tid och starta videomötet.

Känner du dig osäker på hur tekniken fungerar rekommenderar vi att du använder appen Min Hälsa eftersom uppkoppling via 1177 Vårdguiden kräver att du har större datorvana. 

Sekretess

Ett videosamtal är säkert för dig som patient. Inga personuppgifter sparas i appen och samtalet spelas inte in. Du kommer bli ombedd att legitimera dig.

Kostnad

Kostnaden för ett samtal via video är samma som för ett fysiskt besök. Du får en faktura på beloppet i efterhand. Högkostnadsskyddet gäller på samma sätt som vid ett fysiskt besök. Här kan du läsa om patientavgifter i Region Jämtland Härjedalen.

Tekniska problem

Om du inte lyckas starta videosamtalet kommer du bli uppringd av vårdpersonal. Om videosamtalet oväntat avbryts, prova att starta det på nytt.

Mer information finns i din kallelse och i dokumenten här nedanför:

Till toppen av sidan