Specialistvården Campus - en vinst för patienterna

- Det här känns så trevligt! Hit kommer patienter på planerade besök och operationer. Här bedriver vi dagkirurgi, vilket innebär att ingen behöver läggas in utan man går hem samma dag, berättar en glad och nöjd Lars Holgén chef för område ortopedi och även för specialistvården Campus.

I fredags kombinerades ett öppet hus med högtidlig bandklippning, när regionens nya operationsenhet Specialistvården Campus bjöd in till en titt. Framför allt utförs knäkirurgi på mjukdelar här, så kallade titthålsoperationer. Hit kommer inga frakturer eller infektioner. Även kirurgkliniken och öronkliniken utför vissa operationer här.

- Vår tanke framöver är att driva verksamheten så likt som den fungerat tidigare när vi ju köpte tjänsten av före detta Medicin Direkt. I förlängningen vill vi kunna utöka verksamheten och ställa i ordning även den andra operationssalen som finns häruppe. I nuläget används bara den ena, förklarar Lars Holgén.

- Vi tycker att det här känns jätteroligt och väldigt spännande. Vi är måna om att driva verksamheten så effektivt som möjligt och med den goda anda som råder här. Varje gång jag kommer upp hit slås jag av den goda stämningen, och det är så positivt! rundar Lars Holgén av.

Regionstyrelsens ordförande Ann-Marie Johansson klippte bandet;

- Jätteroligt att få se så fräscha lokaler. Det känns inte ”sjukhus” här. Det är trivsamt att komma in genom dörrarna. Jag tror att miljön är viktig även för patienterna. Att vi här hos oss nu har ett ställe där vi gör planerade operationer, som inte behöver trängas med akutfallen känns väldigt bra! Och för patienterna är det en vinst.

Text: Lena Manneby

Till alla nyheter