Psykiatrisk öppenvård Karlstad, Bryggaregatan 1 Karlstad


Våra e-tjänster

Fler e-tjänster Färre e-tjänster
  • Av/omboka tid

  • Beställa journalkopior

  • Boka tid

  • Egen vårdbegäran

  • Förnya recept

  • Kontakta oss

  • Mina bokade tider (av/omboka tid)

  • Stöd och behandling

Telefonnummer och Öppettider

054-61 56 00
Telefontid idag:
09–11
Öppet idag:
07:45–16:30

Övriga tider och telefonnummer

Telefontider:
Mån-fre 09–11
Öppettider:
Mån-fre 07:45–16:30
Växeltelefon:
054-61 50 00

ADRESS

Besöksadress
Bryggaregatan 1
Län, kommun
Värmlands län, Karlstad
Postadress
Psykiatrisk öppenvård Karlstad
Centralsjukhuset
651 85 Karlstad

Vårt utbud

Till oss kan du själv skicka in din egen vårdbegäran. Du kan logga in på 1177.se  och använda e-tjänsterna eller skriva ut pdf-dokumentet som du fyller i och skickar med posten.


 

Blankett för egen vårdbegäran.pdf

Psykiatrisk mottagning 2

Vid ett planerat besök hos oss kan vi hjälpa dig som har en psykossjukdom. Vi kan hjälpa dig med utredning och behandling. En viktig del i vårt arbete är samverkan med närstående samt kommuner.

Psykiatrisk mottagning 3 och 4

Vid ett planerat besök hos oss kan du få hjälp med allmänpsykiatri samt psykiatrisk sjukdom med samtidig beroendeproblematik.

Vi arbetar med bedömning, utredning, vård och behandling som till exempel medicinering, provtagning, provtagningsdispensär och telefonrådgivning.

Behandlingen kan även bestå av korttidsterapi eller samtalsbehandling, återbesök, uppföljningar efter vård inom allmänpsykiatrisk slutenvård samt arbetsterapeutiska och fysioterapeutiska behandlingar.

Behandling sker individuellt eller i grupp och nätverksarbete förekommer.

På mottagningen finns olika team som arbetar med olika inriktiningar, till exempel neuropsykiatriskt team som arbetar med bedömning och utredning vid neuropsykiatrisk frågeställning och ett DBT-team som arbetar med patienter som har emotionell, instabil personlighetsstörning.

Patienter med födelsedag 1 – 15 hänvisas i första hand till mottagning 3 och patienter med födelsedag 16 – 31 till mottagning 4.

Om oss

Vi är en specialistpsykiatrisk mottagning. Vi tar emot patienter från Karlstad, Hammarö, Kil och Forshagas kommuner.


Vid psykiska problem som kriser, sömnsvårigheter, ångest, fobi, lättare depressioner eller sorgereaktioner, ska du i första hand vända dig till din vårdcentral för att få hjälp.

Den psykiatriska specialistsjukvården behandlar svåra tillstånd som till exempel psykoser, djupa depressioner, svåra och långvariga tvångssyndrom, bipolaritet, ätstörningar och personlighetsstörningarFör kontaktuppgifter till mottagningarna klicka på Vårt utbud.Vi har endast tidsbokad mottagning och akuta ärenden hänvisas till psykiatrisk akutmottagning vid Centralsjukhuset i Karlstad.

Information till patienter

Remisskrav:
Egen vårdbegäran eller remiss.

Läs mer på 1177 Vårdguiden

Visa fler mottagningar inom

Driftsform:
Landsting/Region.