Mottagningen för alkohol och hälsa Nord


Våra e-tjänster

Fler e-tjänster Färre e-tjänster
 • Av/omboka tid

 • Begär intyg

  Tjänsten är tillgänglig för dig som
  • har remiss
 • Beställa journalkopior

  Tjänsten är tillgänglig för dig som
  • har remiss
 • Fråga sjuksköterskan

 • Förnya recept

 • Kontakta mig

Telefonnummer och Öppettider

08-123 470 40
Telefontid idag:
08–16
Öppet idag:
08–16:30

Övriga tider och telefonnummer

Telefontider:
Mån-ons 08–16
Tor 08–17:30
Fre 08–14:30
Öppettider:
Mån-ons 08–16:30
Tor 08–18
Fre 08–15
Tidsbokning:
08-123 470 40

ADRESS

Besöksadress
Svärdvägen 9,DANDERYD
Län, kommun
Stockholms län, Danderyd
Postadress
Svärdvägen 9
182 33 DANDERYD
Vägbeskrivning

T- Bana Mörby Centrum

Om oss

Mottagningen för alkohol och hälsa Nord erbjuder hjälp och stöd till dig som har ett riskbruk, men som ännu inte utvecklat ett beroende.  
Hos oss får du hjälp, utifrån din egen förmåga, att hantera situationer som inkluderar alkohol på ett hälsosamt sätt. Behandlingsmålen utformas utifrån din vilja och motivation.
Behandlingen är främst beteendeinriktad. Om du vill kan vi också erbjuda icke-vanebildande läkemedelsbehandling som håller nere alkoholsuget. Många klarar sig bra efter att de avslutat sin behandling hos oss.
Vår verksamhet riktar sig till dem som dricker för mycket, men som inte har har andra sociala hjälpbehov. Det betyder att vi vänder oss till den som vill minska sin alkoholkonsumtion eller sluta helt.Behandlingen som erbjuds är strukturerad och individanpassad. Behandlingen pågår ca tre till sex månader med utvärdering och uppföljning.
Mottagningen erbjuder också "Rökavvänjning till personer som vill sluta röka.

Vill du minska din alkoholkonsumtion men inte sluta dricka helt?
Vi söker deltagare till en forskningstudie för personer som vill gå i behandling för att förändra sin alkoholkonsumtion. Syftet med behandlingen är att få hjälp att minska sin alkoholkonsumtion och att kunna dricka kontrollerat.De behandlingar som ges i studien baserar sig på kognitiv beteendeterapi (KBT) och motiverande samtal (MET) som båda är etablerade behandlingsmetoder med stöd i forskning.
Som studiepatient är du prioriterad att få tillgång till den vård och behandling som ges på mottagningen. Du ska vara mellan 18-70år och bo i Stockholms län Och inte ha deltagit i behandling för alkoholproblem de senaste  tre månaderna.
Är Du intresserad av att veta mer om studien så tar DU kontakt med mottagningen så får du mer information.Huvudman för studien är Karolinska Institutet. Ansvarig forskare är Anders Hammarberg, Institutionen för Klinisk Neurovetenskap vid Karolinska Institutet. 
 
 

Den 28 november stänger mottagningen kl.12.00

Den 29 november stänger mottagningen  kl.11.00

Vi har avtal med landstinget inom

Beroendevård vuxna

Läs mer på 1177 Vårdguiden

Visa fler mottagningar inom