Mottagningen för alkohol och hälsa Nord


Våra e-tjänster

Fler e-tjänster Färre e-tjänster
  • Av/omboka tid

  • Begär intyg

  • Beställa journalkopior

  • Fråga sjuksköterskan

  • Förnya recept

  • Kontakta mig

Telefonnummer och Öppettider

08-123 470 40
Telefontid idag:
Stängt
Öppet idag:
Stängt

Övriga tider och telefonnummer

Telefontider:
Mån-ons 08–16
Tor 08–17:30
Fre 08–14:30
Öppettider:
Mån-ons 08–16:30
Tor 08–18
Fre 08–15
Tidsbokning:
08-123 470 40

ADRESS

Besöksadress
Svärdvägen 9,DANDERYD
Län, kommun
Stockholms län, Danderyd
Postadress
Svärdvägen 9
182 33 DANDERYD
Vägbeskrivning

T- Bana Mörby Centrum

Om oss

Om vår verksamhet
Vi erbjuder hjälp och stöd till dig som har ett riskbruk, men som ännu inte utvecklat ett beroende. Du som vill minska din alkoholkonsumtion eller sluta dricka är därför välkommen till oss. Men om du har andra sociala hjälpbehov ber vi dig istället kontakta någon av våra lokala beroendemottagningar.För de kan då hjälpa dig med detta på ett bättre sätt. 
Hos oss får du hjälp,utifrån din egenförmåga ,att hantera situationer som inkluderar alkohol på ett hälsosamt sätt. Behandlingsmålen utformas utifrån din vilja och motivation. Behandlingen är främst beteendeinriktad. Om du vill kan vi också erbjuda icke-vanebildande läkemedelsbehandling som håller nere alkoholsuget. Vi erbjuder även rökavvänjning om du har tankar på att sluta röka. Många klarar sig bra efter att de har avslutat sin behandling hos oss.

 

Vill du minska din alkoholkonsumtion men inte sluta dricka helt?
Vi jobbar ständigt med att förbättra beroendevården. I detta ingår att hitta nya metoder för behandling av riskbruk,skadligt bruk och beroende. Inom mottagnigen pågår en forskningsstudie för personer som vill gå i behandling  för att förändra sin alkoholkonsumtion. Syftet är att personen ska få hjälp med sin alkoholkonsumtion och att kunna dricka kontrollerat. Du kan läsa mer om vår forskning på Beroendecentrum Stockholms webbplats: under rubriken  Om oss/Forskning och utbildning/aktuella forskningsstudier.
(direktlänk till sidan:http://www.beroendecentrum.se/om-beroendecentrum/forskning-och-utbildning1/aktuella-forskningsstudier/)  
 

Vi har avtal med landstinget inom

Beroendevård vuxna

Läs mer på 1177 Vårdguiden

Visa fler mottagningar inom