Mottagningens logotyp

Psykiatriska mottagningen Eskilstuna, Region Sörmland


Det kan ibland vara svårt att nå oss via telefon. För att underlätta för patienter som behöver komma i kontakt med oss för receptförnyelse, egenremiss, av- och ombokning av tid finns möjligheten till detta via 1177.se Vi har även en brevlåda för receptförnyelse i väntrummet på plan 2. Där finns en blankett som du kan fylla i och lägga i lådan. Vi tömmer lådan dagligen. Du får besked om dina mediciner på ditt apotek.

Våra e-tjänster

Fler e-tjänster Färre e-tjänster
  • 1. Mina Bokade tider, av- och omboka tid

  • Av/omboka tid

  • Avboka tid

  • Förnya recept

Telefonnummer och Öppettider

016-10 41 62
Telefontid idag:
07:30–15:30
Öppet idag:
08–12 , 13–16

Övriga tider och telefonnummer

Telefontider:
Mån-tor 07:30–15:30
Fre 07:30–11:30
Öppettider:
Mån-fre 08–12
Mån-fre 13–16
Växeltelefon:
016-10 30 00
Avbokning:
016-10 41 62
Mån-fre 07:30–14:30

ADRESS

Besöksadress
Rademachergatan 38
Län, kommun
Södermanlands län, Eskilstuna
Postadress
Region Sörmland
Psykiatriska mottagningen Eski
631 88 Eskilstuna
Vägbeskrivning

För att ta del av rekommenderad färdväg, besök Sörmlandstrafikens webbplats (www.sormlandstrafiken.se) eller hämta karta från Eniro (www.eniro.se).

Om oss

Välkommen till Psykiatrisk mottagning Eskilstuna!Vi är en allmänpsykiatrisk specialistmottagning som behandlar svårare psykiatrisk problematik, t.ex. affektiva sjukdomar så som bipolär sjukdom, svårare depressioner, ADHD och ätstörningar.För beroendeproblematik och psykossjukdomar finns separata mottagningar i Eskilstuna, var god se dessa.Vi är cirka 55 personer som arbetar på mottagningen. Tillsammans kan vi erbjuda ett brett utbud av behandlingar så som olika psykoterapiinriktningar, enskilt och i grupp, läkemedelsbehandling, psykiatrisk omvårdnad och rehabilitering.Vi har ett nära samarbete med olika enheter inom sjukvården, t.ex. din behandlare på vårdcentralen. Samarbete sker också med andra aktörer, t.ex. olika verksamheter inom kommunen eller försäkringskassan.

Att söka behandling hos oss.

I Region Sörmland finns en vårdöverenskommelse mellan vårdcentraler och specialistpsykiatri där vårdcentralen är den första vårdnivån vid psykisk ohälsa. Därför ska du i första hand kontakta din vårdcentral. Om din behandlare på vårdcentralen och du anser att du behöver komma till specialistpsykiatrin kan de skicka en remiss hit för konsultation eller bedömning. Du har också möjlighet att göra en Egenremiss genom att kontakta rådgivningssjuksköterska på tfn 016-104162, knappval 4.


Vårdgaranti och valfrihetsservice.

Då vi kan ha långa köer och väntelistor, vill vi informera dig om din möjlighet till fritt vårdval.

Om du har frågor om väntetider och vilka regler som gäller för just dig kan du alltid kontakta Region Sörmlands vårdgaranti- och valfrihetsservice på tfn 0155-247730


Har du frågor? Välkommen att kontakta oss!

Läs mer på 1177 Vårdguiden

Visa fler mottagningar inom

Driftsform:
Landsting/Region.
  • Teresa Laurén
    Enhetschef