Hitta och jämför vård

Skriv ut (ca 2 sidor)

På 1177.se kan du hitta kontaktuppgifter, öppettider och e-tjänster hos vårdmottagningar och tandvårdsmottagningar. Du kan också jämföra hur lätt det är att komma i kontakt med och få läkartider på olika vårdcentraler. För vissa mottagningar kan du se omdömen från patienter.

Skriv ut

Hur fungerar sökfunktionen?

Hur fungerar sökfunktionen?

På 1177.se kan du söka fakta eller söka efter mottagningar. För att söka efter en mottagning klickar du på fliken som heter
Sök mottagning.

Där kan du skriva vilken typ av mottagning eller vilken typ av vård du vill hitta. Du kan också söka på stad, plats eller adress. Exempelvis skriver du in Vårdcentral och Motala och klickar därefter på den blå Sök-knappen. Du kan också välja alternativet nära mig, då hittar du mottagningar som finns i närheten där du är. 

Om du inte exakt vet vad det är du ska söka efter kan du klicka i det vänstra fältet. Du får då upp ett par vanliga sökförslag.

När du har klickat på Sök visas en lista med mottagningar.

I träfflistan kan du filtrera din sökning efter öppettider eller landsting eller region.

Fäll ihop

Du kan jämföra mottagningar

Du kan jämföra mottagningar

Du kan också jämföra vårdcentraler:

  • Du kan se hur stor andel av de telefonsamtal som rings till en vårdcentral som besvaras samma dag.
  • Du kan se hur stor andel personer som får träffa en läkare inom sju dagar.
  • Du kan se uppgifter om vad de som har besökt en mottagning tycker om den.

Om det står ”Uppgift saknas” har en mottagning inte haft möjlighet att lämna uppgifterna, eller så har mottagningen avstått från att rapportera uppgifterna.

Fäll ihop

Mottagningens informationssida

Mottagningens informationssida

Alla vårdmottagningar och tandvårdsmottagningar som har avtal med landstinget har en egen sida på 1177.se. Där hittar du kontaktuppgifter, e-tjänster och vilken typ av vård du kan få på mottagningen.

Innehållet som finns om mottagningen administreras av mottagningarna. Om du ser felaktigheter eller har synpunkter på innehållet kan du tycka till via en länk på mottagningens informationssida.

Fäll ihop

Du har rätt att välja öppenvård

Du har rätt att välja öppenvård

Patientlagen ger dig rätt att välja öppenvård i hela landet. Öppenvård innebär all vård där du inte blir inlagd på sjukhus. Du kan läsa mer om att välja vårdmottagning.

Fäll ihop

Olika namn för samma typ av mottagning

Olika namn för samma typ av mottagning

Olika landsting och regioner har olika namn för det som i den här texten kallas för vårdcentral eller mottagning. Med vårdcentral menas det som i en del landsting kallas för till exempel hälsocentral, hälsovårdscentral, distriktsläkarmottagning, husläkarmottagning, familjeläkarmottagning eller liknande.

Inom vården brukar de här mottagningarna kallas för primärvårdsmottagningar eller primärvårdsenheter.

Fäll ihop
Skriv ut (ca 2 sidor)
Senast uppdaterad:
2017-02-07
Redaktör:

Kalle Persson, 1177 Vårdguiden