Kvinnohälsovårdsmottagning Olofström Olofström, Blekinge län

Öppettider

Rörsjövägen 10

Om oss

Välkommen till Kvinnohälsovårdsmottagning Olofström

Till kvinnohälsovårdsmottagningen kan alla blivande föräldrar ringa för att få tid till inskrivning och kontroller under graviditeten.
Här kan du få remiss till ultraljudskontroller och andra besök inom hälso- och sjukvården i samband med graviditeten.
Förutom barnmorskan kan du om du behöver också få träffa en gynekolog eller psykolog.
Läs mer om vad vi erbjuder under fliken Vårt utbud.

Driftsform:

Prisinformation

Info till patienter

Om du har akuta besvär innan vecka 22 i graviditeten - ring larmcentralen på telefon 112. Vid akuta besvär efter vecka 22, kontakta i stället förlossningen på 0455-73 46 43. Både larmcentralen och förlossningen tar emot ditt samtal dygnet runt, alla dagar.

Kontakta innehållsansvarig

Ser du felaktiga uppgifter som gäller den här mottagningen? Var snäll och meddela oss det genom att fylla i formuläret nedan. Observera att vi här bara kan ta hand om synpunkter som rör innehållet på denna sida och har inte möjlighet att svara på medicinska frågor och avbokningar med mera.

På 1177.se finns tjänsten Ställ en anonym fråga, där du anonymt kan ställa frågor som rör din egen eller en anhörigs hälsa.

Du kan också ringa till 1177 Vårdguiden på telefon
(telefonnummer 1177). Har du akuta besvär bör du istället ringa 112.

Du har skrivit in en felaktig e-postadress

Vårt utbud

 • Föräldraträffar
 • Oro inför förlossningen
 • Abort
 • Preventivmedel
 • Gynekologisk hälsoundersökning
Mer om vårt utbud

Vårt utbud

Vårt utbud

Här på 1177.se finns ett temaområde vid namn Gravid. Där kan du läsa om att bli gravid, om vad som händer under graviditeten och om förlossning. Du kan även läsa personliga berättelser skrivna av patienter.

Besök Tema gravid

Föräldraträffar

Vi erbjuder även föräldraträffar där du får möjlighet att diskutera de frågor du har om till exempel graviditet, hälsa, föräldraskap, relationer, förberedelse för förlossning eller det nyfödda barnets behov. 

Oro inför förlossningen

Att känna oro och rädsla inför förlossningen är inte ovanligt. Barnmorskor och gynekologer hos oss kan erbjuda extra stöd och hjälp till dig som känner stark oro eller rädsla för att föda barn. 

Abort

Är du tveksam till att fortsätta en graviditet och funderar på abort vänder du dig till kvinnohälsovårdsmottagningen eller ungdomsmottagningen så tidigt som möjligt. 

Preventivmedel

Vänd dig till oss om du är i behov av eller har frågor om preventivmedel. Akut preventivmedel (dagen-efter-piller) finns receptfritt på samtliga apotek. Ungdomar under 20 år kan få akut preventivmedel gratis på ungdomsmottagningen.

 

Om det är stängt på ditt apotek eller ungdomsmottagningen där du bor kan du vända dig till BB på Blekingesjukhuset i Karlskrona. Där får du träffa en barnmorska som kan ge dig tabletter.

Gynekologisk hälsoundersökning

Alla kvinnor i Blekinge mellan 23 och 59 års ålder kallas regelbundet till gynekologisk cellprovskontroll. Det är en hälsokontroll som görs för att kunna upptäcka cellförändringar på livmodertappen. Sådana förändringar behöver inte betyda att du har cancer. Men om förändringarna inte åtgärdas kan de efter några år utvecklas till cancer.

 

Att regelbundet gå på gynekologiska hälsokontroller är bästa sättet att förebygga livmoderhalscancer.

 • Gynekologisk cellprovtagning

 • Av/omboka tid

 • Begär intyg

 • Beställa tid

 • Förnya recept

 • Gynekologisk cellprovstagning

 • Kontakta mig