Hjälp oss att bli bättre!

Delta i vår webbundersökning och berätta vad du tycker om 1177.se. Undersökningen tar några minuter att genomföra och svaren är anonyma.

Tack för att du deltar!

Du hittar undersökningen här.
Beställ prover

Klamydia- och gonorrétest via nätet - så går det till

Innehållet gäller Halland

Här kan du beställa ett gratis klamydia- och gonorrétest.

1. Logga in

Har du e-legitimation (som BankID eller Freja eID Plus) kan du logga in direkt.

2. Beställ Klamydia- och gonorrétestet

Logga in och beställ klamydia- och gonorrétest. Inom några dagar kommer testet hem till dig i ett kuvert utan avsändare.

Obs! Fyll i ditt mobilnummer eller e-postadress när du beställer testet och kryssa i att du vill ha avisering, så får du ett meddelande via sms eller e-post när ditt provsvar har kommit.

Tänk på att inloggningen gäller bara för dig. Du kan bara beställa klamydia- och gonorrétest till dig via din inloggning.

Tips!
Vill du få testet skickat till annan adress än din hemadress? Skriv då in den adressen dit du vill ha testet skickat under "Tillfällig adress" när du beställer ditt klamydia- och gonorrétest.

3. Så gör du testet

Testet är enkelt att göra. Det består av urinprov för män och prov från slidan för kvinnor. Du gör det själv hemma enligt instruktionerna som följer med provtagningspaketet.

Film: Så går testet till

4. Så skickar du testet för analys på laboratorium

Lägg i testet i det vadderade svarskuvertet du fick tillsammans med klamydiatestet och posta det. Du behöver inte betala porto.

5. Så får du ditt provsvar

Inom en vecka får du ett meddelande via 1177 med provsvaret. 

Logga in för att läsa ditt provsvar

6. Om du har klamydia eller gonorré

Om provet visar att du har klamydia eller gonorré får du i ditt provsvar information om vart du ska vända dig för behandling. Infektionen kan alltid botas och behandlas med antibiotika. Behandlingen är gratis.

Klamydia och gonorré är sjukdomar som omfattas av smittskyddslagen. Har du fått klamydia eller gonorré är du skyldig att hjälpa till att spåra vem du fått smittan av, och även vem du kan ha smittat. Det innebär att du ska berätta vilka du haft sex med det senaste året och kontaktuppgifter till dem. Du är skyddad av sekretess och ditt namn uppges inte för dem du haft sex med när vården kontaktar dem.

Klamydia och gonorré kan bland annat leda till sterilitet. Därför är det viktigt att de du kan ha smittats av och de som kan ha smittats av dig får komma till läkare för information och prov.

Till toppen av sidan