Rehabiliteringsmedicin Hallands sjukhus Halmstad

Ingång 19, målpunkt E

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.15–16.00
Tisdag08.15–16.00
Onsdag08.15–16.00
Torsdag08.15–16.00
Fredag08.15–14.30
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.15–16.00
Tisdag08.15–16.00
Onsdag08.15–16.00
Torsdag08.15–16.00
Fredag08.15–14.30
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Ingång 19, målpunkt E
Län, kommun:
Hallands län, Halmstad
Postadress:
Rehabiliteringsmedicin, Rehabmottagning 19, Hallands Sjukhus Halmstad, 30185 Halmstad

Publicerad: 2020-03-30

Du som får ett sms med länk från Region Halland kan anmäla dig 60 minuter innan din bokade tid och betala via din mobiltelefon. Om du inte fått ett sms kan du anmäla dig på https://mitt.regionhalland.se/incheckning/

Har du inte möjlighet att anmäla dig via mobiltelefon, gå till receptionen och anmäl dig.

När du anmält dig kan du gå direkt till mottagningens väntrum så kallar vi på dig när det är din tur. Tänk på att kontrollera noga om ditt besök är på mottagning, via video eller telefon.  ​

Publicerad: 2021-03-22

Flera mottagningar inom hälso- och sjukvården i Region Halland erbjuder besök via video.

Här beskrivs hur du gör för att ansluta via mobil, läsplatta eller dator.

Bild på Rehabiliteringsmedicin Hallands sjukhus Halmstad

Rehabiliteringsmedicin består av slutenvård (avdelning 51), dagrehabilitering och annan specialiserad öppenvård, till exempel ryggmärgsskador. Vi arbetar i team med dig som patient i centrum och strävar efter att varje patient ska fungera så bra som möjligt i vardagslivet utifrån de nya förutsättningar som sjukdomen eller skadan har skapat.

Teamet består av personal med olika yrkesprofessioner – arbetsterapeut, kurator, logoped, medicinsk sekreterare, neuropsykolog, rehabiliteringsassistent, rehabiliteringscoach, sjukgymnast/fysioterapeut, sjuksköterska, specialistläkare och undersköterska. Du som patient träffar de yrkeskategorier du bedöms ha behov av.

Om du skrivs in för rehabilitering utformar vi tillsammans en individuell rehabiliteringsplan som blir den centrala delen under din vårdtid.

Rehabiliteringsmedicin har en ackrediteringen enligt CARF vilket innebär en kvalitetssäkring att vi har en hög kvalitet av utförande av rehabilitering inom både slutenvård och dagrehabilitering. För mer information ta kontakt med vårdpersonalen på mottagningen alternativt gå in på www.CARF.org.

Driftsform: Region

Vi erbjuder specialiserad, teambaserad rehabilitering eller rehabiliteringsbedömning av vuxna i aktiv ålder som till följd av sjukdom eller skada fått betydande svårigheter att delta i samhällsliv, familj, fritidsaktiviteter och/eller arbete. Vi tar emot patienter från hela Halland.

Rehabiliteringsmedicin har en ackrediteringen enligt CARF vilket innebär dokumenterad hög kvalitet inom både slutenvård och dagrehabilitering. För mer information ta kontakt med vårdpersonalen på mottagningen alternativt gå in på www.carf.org

  • Med dagrehabilitering avses en poliklinisk tidsbegränsad rehabilitering med definierade in- och utskrivningsdatum. Målsättningen är ökad aktivitets- och delaktighetsnivå samt att lära sig leva i en förändrad livssituation.
    Alla patienter har en individuell rehabiliteringsplan, som följs upp varje vecka, med delmål som har en till tre veckors tidsplanering. Rehabiliteringsinsatserna består av handledd träning av minst två olika teammedlemmar minst två ggr/vecka.
    I teamet finns arbetsterapeut, dagsamordnare/undersköterska, kurator, logoped, läkare, neuropsykolog, rehabassistent, rehabcoach och sjukgymnast/fysioterapeut. Teamet utformas efter patientens behov.
    Vid behov av glesare, långvarig kontakt med en eller flera teammedlemmar övergår patienten till vår övriga öppenvård.

  • På gåskolan erbjuds du som blivit amputerad träning tillsammans med sjukgymnast/ fysioterapeut, arbetsterapeut och rehabassistenter från amputationsteamet.  Du träffar också ortopedingenjör om du behöver prova ut, byta eller justera din protes. Vid behov finns också sjuksköterska, dagsamordnare/undersköterska och läkare tillgängliga. När du börjar gåskolan skrivs en  individuell rehabiliteringsplan som underlag för din rehabilitering. Tillsammans formulerar vi de mål som du vill uppnå under din träningsperiod samt gör upp en tidsplan för att uppfylla målen. När målen är uppfyllda kan träningen fortsätta utanför gåskolan i kommun eller närsjukvård.

  • En ryggmärgsskada kan få stora konsekvenser och varaktiga komplikationer kan uppstå. För att kunna förebygga eller tidigt upptäcka dessa komplikationer erbjuds du som har en ryggmärgsskada regelbunden teamuppföljning hos vårt specialiserade team. Under uppföljningen, som tar en halvdag, kommer du att träffa arbetsterapeut, läkare, rehabiliteringscoach, sjukgymnast/fysioterapeut och sjuksköterska. Vi samarbetar med enheterna för ryggmärgsskador på Orupssjukhuset, Skånes Universitetssjukhus, och Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

  • På spasticitetsmottagningen gör läkare och sjukgymnast/fysioterapeut bedömningar av funktionsnedsättande ökning av muskeltonus (spasticitet) hos patienter med förvärvad hjärnskada eller ryggmärgsskada. Behandling ges med injektioner av botuliumtoxin i utvalda muskelgrupper. Medicinen orsakar en tillfällig försvagning av de överaktiva (spastiska) musklerna vilket underlättar viktiga motoriska funktioner, som exempelvis gångförmågan. Det är vanligt att behandlingen upprepas några gånger per år.

  • Specialiserad öppenvårdsrehabilitering riktar sig till dig med mer omfattande rehabiliteringsbehov som har förutsättningar för att kunna tillgodogöra dig teaminriktad rehabilitering. Rehabiliteringen läggs upp individuellt utefter dina målsättningar och teamets bedömningar.

    I de fall det är aktuellt med arbetsrehabilitering gör teamet en preliminär bedömning av din arbetsförmåga då vi tillsammans med dig utgår från din aktuella funktionsnivå och vad ditt ordinarie arbete kräver.
    I samarbete med din arbetsgivare och Försäkringskassan planeras din arbetsrehabilitering som även kan innefatta arbetsplatsbesök och avstämningsmöte. Det är arbetsgivaren och Försäkringskassan som har ansvaret för din arbetsrehabilitering och rehabiliteringsteamet bidrar med information och rekommendationer.

Du som får ett sms med länk från Region Halland kan anmäla dig och betala via mobiltelefon innan ditt besök.

-

Om du inte fått ett sms kan du anmäla dig på plats och betala via din mobiltelefon när du kommer till sjukhuset. Information om hur du gör finns på sjukhuset. Har du inte möjlighet att anmäla dig via din mobiltelefon, gå till receptionen vid ingång 19.

-

Ta med giltig fotolegitimation till besöket hos oss.

Till toppen av sidan