Undersökningar du kan göra själv

Klamydiatest

Klamydia är den vanligaste könssjukdomen i Sverige. Infektionen orsakas av en bakterie och sprids framför allt genom slidsamlag eller analsamlag.

Halland

Klamydiatest via nätet

Har du haft sex utan kondom? Testa dig då för klamydia! Klamydia är smittsamt. Om du inte behandlas riskerar du att få inflammationer och att inte kunna få barn. Du beställer enkelt hem ett klamydiatest genom att logga in  i 1177 Vårdguidens e-tjänster. Det är smidigt, säkert och gratis! 

I Halland kan du beställa klamydiatest via nätet (omfattar även test av gonorré) om du är:

  • 15 år och äldre
  • folkbokförd i Halland (flera andra landsting och regioner erbjuder också klamydiatest här via 1177 Vårdguiden).

Testet är enkelt att göra. Det består av urinprov för män och prov från slidan för kvinnor. Du gör det enkelt hemma med instruktioner som följer med provtagningspaketet. Du får svar inom en vecka. Klamydiatestet beställer du här via 1177 Vårdguidens e-tjänster:

Logga in och beställ klamydiatest

Mer om hur klamydiatest via nätet går till

Medicinskt ansvarig för klamydiatest via webben är Maria Legradi, överläkare på STI-mottagningen, Hallands sjukhus Halmstad.

Klamydiatest på mottagning

Vill du prata med någon och göra testet på en mottagning är du välkommen att göra det. Du kan testa dig på:

 

Det är viktigt att du testar dig för klamydia om du misstänker att du blivit smittad. Därmed kan du få tidig behandling och förhindra att smitta andra. Du kan testa dig tidigast en vecka efter att du tror att du kan ha blivit smittad.

Till toppen av sidan