Hjälp oss att bli bättre!

Delta i vår webbundersökning och berätta vad du tycker om 1177.se. Undersökningen tar några minuter att genomföra och svaren är anonyma.

Tack för att du deltar!

Du hittar undersökningen här.
Vaccinationer

Vaccinera dig mot covid-19 och influensa

Innehållet gäller Gävleborg

En del personer som smittas av covid-19 och influensa riskerar att bli allvarligt sjuka. Du som rekommenderas vaccination och som i vanliga fall känner dig fullt frisk kan ändå behöva vaccinera dig. Genom vaccination får du ett bra skydd mot allvarlig sjukdom – vaccin räddar liv.

Du kan vaccinera dig från den 7 november. Boka din tid digitalt, besök drop-in eller ring 026-15 03 00 för information om var och när du kan vaccinera dig. Varmt välkommen!

Ovan information om vaccinationerna finns översatt på språken engelska, arabiska, finska, tigrinska och somaliska.

Stay healthy – get vaccinated 

حافظ على صحتك – طعّم نفسك! 

Pysy terveenä – rokottaudu! 

Caafimaadkaaga ku dadaal – is-tallaal! 

ጥዕናኻ ሓልው - ተኸተብ! 

Vissa personer rekommenderas vaccin

Du kan vaccinera dig mot covid-19 och influensa samtidigt från den 7 november på en hälsocentral nära dig. Du som är 65 år och äldre kommer att få ett brev med information hem i brevlådan.

Influensa

Vissa personer rekommenderas att vaccinera sig. Det gäller om du har en ökad risk att bli allvarligt sjuk eller behöver skydda någon i din närhet som har kraftigt nedsatt immunförsvar.

Vaccin för dig som har ökad risk att bli allvarligt sjuk i influensa 

Covid-19

Här kan du se om du rekommenderas att vaccinera dig mot covid-19. Det är olika för olika personer.

Vilken rekommendation gäller för mig? Vaccination mot covid-19

Boka tid för vaccination

Just nu är det stor efterfrågan på bokningsbara tider för vaccinationer mot covid-19 och influensa. Det finns drop-in- tider för att vaccinera dig, se tider och platser för drop-in-vaccination på sidan Tider för vaccination.

Det finns gott om vaccin i Gävleborg så alla som vill kommer att kunna vaccinera sig.

Du kan vaccinera dig på en hälsocentral eller särskild vaccinationsplats på flera orter i länet. Vaccinationsplatserna finns att välja i när du bokar din tid. 

Du som har mobilt bank-id, bank-id på din dator eller Freja plus kan boka tid via e-tjänsten:

 

När du bokar vaccinationstid får du svara på några frågor om din hälsa. 

Finns det inte en ledig vaccinationstid när du loggar in kan du göra ett nytt försök senare. Du behöver då inte svara på alla frågor igen. Dina svar finns sparade under ”Mina ärenden” i den nedre menyraden. När du väljer ett ärende kommer du direkt till bokningssidan.

Under ”Mina ärenden” finns också en bekräftelse på att din bokning har gått igenom. Hittar du inte din bokningsbekräftelse med plats och tid under ”Mina ärenden” behöver du göra om din bokning. Du får även en bokningsbekräftelse på sms.

Du som saknar mobilt bank-id, bank-id på din dator eller Freja plus: 
Ring 026-15 03 00.

Du som saknar svenskt personnummer:
Kontakta din hälsocentral för bokning av vaccination, eller vaccinera dig på en drop-in-mottagning.

Du kan boka med hjälp av ombud

Ett ombud kan hjälpa till med bokning via telefon, men inte via den digitala bokningen där det krävs en personlig e-legitimation. Du kan alltså inte boka åt någon annan med din egen e-legitimation. Tänk på att ombud som hjälper till att boka via telefon behöver känna till svaren på frågorna om din hälsa.

Boka av eller boka om tiden

Behöver du boka av eller boka om tiden: 

 

Där hittar du din bokade tid som du kan ändra. 

Du kan också ringa för att ändra din tid, ring 026-15 03 00.

Drop-in-vaccination

Drop-in erbjuds på enskilda orter och under specifika tider. Platser och tider tillkommer löpande. Ta med giltig legitimation.

Se tider för vaccination i din kommun

SMS-påminnelse

Vill du ha en påminnelse när det är dags för vaccination mot covid-19 och influensa? Nu kan du enkelt få ett SMS som påminnelse.

Skicka ett meddelande till telefonnummer 71370 med texten VACCIN. När det sedan finns drop-in-tider att vaccinera sig på får du ett SMS om detta. Tjänsten är kostnadsfri.

När du anmält ditt mobiltelefonnummer till tjänsten får du årligen en påminnelse till din telefon när det är dags för vaccination.

Ditt telefonnummer kommer inte att användas för andra ändamål än för denna sms-tjänst. Du kan själv, när som helst, ta bort ditt telefonnummer från tjänsten. Skicka då ett meddelande till telefonummer 71370 med texten VACCIN STOPP, så avregistreras ditt nummer från tjänsten.

Till toppen av sidan