Kontakta vården på nätet

Videosamtal med vården

Genom ett videosamtal med vården kan du få hjälp med vissa besvär. Vilka besvär du kan få hjälp med varierar mellan mottagningarna. Alla mottagningar erbjuder inte videosamtal.

För att ha ett videosamtal behöver du ha tillgång till en dator, smartphone eller surfplatta med internetuppkoppling. Du behöver även ha en e-legitimation för att kunna logga in och identifiera dig.

Gävleborg

Videosamtal i Region Gävleborg

Ett fysiskt besök med vården kan ibland ersättas med ett digitalt besök, alltså ett besök med vårdpersonal via video. Det fungerar som ett vanligt besök med den skillnaden att du inte behöver ta dig till mottagningen.

Inom Region Gävleborg erbjuder nu många hälsocentraler och mottagningar möjlighet till digitala vårdbesök. Det är vården som avgör om det passar med ett videosamtal eller inte.

Alla vårdbesök journalförs, även de digitala besöken. Anteckningarna kan du ta del av i din journal via 1177 Vårdguidens e-tjänst.

För att du ska kunna ha ett videosamtal behöver du ha tillgång till internetuppkoppling samt en dator med kamera, smartphone eller surfplatta.

Vårdbesök via app

I Region Gävleborg används två olika appar för att ha vårdbesök via video. Det är Skype för företag och Video Care. Dessa appar är klassade som sekretessäkra och du kan känna dig trygg med att diskutera känslig information med vårdpersonalen under vårdbesöket.

Du får inbjudan till videobesöket via sms eller mejl. Har du redan laddat ner apparna är det enklare att ansluta till besöket, så ladda gärna ner dessa redan idag.

Skype för företag

När du blir inbjuden till ett videobesök via Skype för företag bjuds du in via din mejladress. I mejlet finns länken till besöket. Du får också information bifogad i din inbjudan där det står hur du går tillväga för att ansluta dig till besöket. Det är viktigt att du vet om att appen heter Skype för företag och inte bara Skype. Du ska ansluta dig som Gäst till besöket.

Skype för företag kan också användas för gruppbehandlingar eller videobesök med tolk.

Se film om hur du kopplar upp dig mot vården via Skype för företag.

Video Care

När du blir inbjuden till ett videobesök via Video Care bjuds du in via ett sms till din mobiltelefon. I ditt sms finns en länk till besöket som du klickar på för att ansluta.

Se film om hur du kopplar upp dig mot vården via Video Care.

Till toppen av sidan