AKTUELLT I GÄVLEBORG

Hälsotorget Hudiksvall aktiviteter

Innehållet gäller Gävleborg

Hälsotorget finns till för dig som invånare i Gävleborgs län. Hälsotorget hittar du vid sjukhusets huvudentré i Hudiksvall. Här samlas de aktiviteter som är aktuella för Hälsotorget i Hudiksvall.

Sömngrupp

Kroppen och hjärnan behöver sömn för att återhämta sig och bearbeta intryck. Flera funktioner påverkas när vi sover. Människor klarar bättre av stress och påfrestningar under dagen om de sover på natten. Risken för sjukdomar kan också minskas av god sömn.

Hälsotorget erbjuder sömngrupp/sömnskola för att ge sömnråd. Ett individuellt möte hålls med varje deltagare innan gruppstart, där deltagaren får information, material och reflektera över samt självskatta sin sömn. Gruppen träffas sedan fem gånger.

Deltagarna kommer att föra sömndagbok och göra ett sömntest. Deltagarna kommer också att få allmänna råd för hur sömnen kan förbättras samt prova på sömnrestriktion och andra sömntekniker. Information om negativa tankar är ett annat område som behandlas. Sömnsituationen utvärderas igen under sista träffen. Gruppen är kostnadsfri för dig som deltagare.

Livsstilsanalys - sömntest 

Gruppstart våren 2020

Grupp 1 2020

Introduktionssamtal bokas under vecka 2

Gruppstart vecka 4, torsdag 23 januari 15.00-16.30. Sedan träffas gruppen varannan torsdag 15.00-16.30 fram tills sista träffen vecka 12, torsdag  19 mars.

Grupp 2 2020

Introduktionssamtal bokas under vecka 14

Gruppstart vecka 16, torsdag 16 april 15.00-16.30. Sedan träffas gruppen varannan torsdag 15.00-16. 30 fram tills sista träffen vecka 24, torsdag 11 juni.

Anmälan

Ta gärna kontakt med Hälsotorget för mer information och anmälan till sömngrupp, Hälsotorget Hudiksvall 0650-924 79. 

Tobaksavvänjning i grupp

Behöver du hjälp och stöd med att sluta röka eller snusa? Hälsotorget på Hudiksvalls sjukhus erbjuder dig som vill sluta med tobak att delta i grupp för tobaksavvänjning.

Vi bokar först ett möte med varje deltagare enskilt i god tid före gruppstart. Det mötet är kostnadsfritt. Individuella samtal bokas löpande - se Hälsotorgets öppettider. Vid mötet berättar vi mer om metoden och kan svara på frågor.

Gruppen träffas sedan åtta gånger på sjukhuset. Avgift per träff enligt öppenvårdsbesök. Frikort gäller.

Välkommen!

Ta gärna kontakt med oss på Hälsotorget Hudiksvall för mer information och anmälan, telefon 0650-925 02.

Gruppstart vintern 2020

Första träffen är vecka 4, måndag 20 januari 15.00-16.00. Sedan träffas gruppen på måndagar fram till vecka 9, alltid samma tid. De två sista träffarna är med två veckors mellanrum. Sista träffen är vecka 13, måndag 23 mars 15.00-16.00.

Gruppstart våren 2020

Första träffen är vecka 15, måndag 6 april 15.00-16.00. Andra träffen tisdag 14 april efter påsken. Sedan träffas gruppen på måndagar fram till vecka 20 i mitten av maj, alltid samma tid. De två sista träffarna är med två veckors mellanrum. Sista träffen är vecka 24, måndag 8 juni 15.00-16.00.

Stavgrupp

Stavgång är bra träning för hela kroppen. Farten och steglängden ökar med stavar och konditionen förbättras snabbt. Rygg, knän och höfter avlastas och stavar gör att det känns stadigare att gå. Lättare smärttillstånd kan förbättras av stavgång.

Kom med på Hälsotorgets stavgruppspromenader i Hudiksvall!

Gruppen träffas 4 gånger och tar en promenad någonstans i Hudiksvall. Hälsotorget lånar ut stavar till deltagarna för att prova på. De som vill kan ta med egna stavar. Det finns också stegräknare att låna för att prova på.

Kontakta Hälsotorget Hudiksvall för mer information på 0650-924 79. 

Temaveckor

Hälsotorget visar information om diverse hälsoområden under året i form av temaveckor. Temaveckorna utförs ofta tillsammans med föreläsare och samverkanspartners med specialkunskap inom ett visst område.

Inställda aktiviteter

På grund av rådande omständigheter med coronaviruset (covid-19) kommer vi inte att ha någon aktivitet på våra temaveckor. Informationsmaterial för gällande temaveckor kommer att finnas att hämta på Hälsotorgen för den som är intresserad.

Maj

Vecka 19 - Sunda solvanor/ Melanom

Vecka 20 - Strokedagen

Vecka 22 - Tobaksfria dagen

Juni

Vecka 24 - Internationella blodgivardagen

September

Vecka 37 - Internationella suicidpreventiva dagen

Oktober

Vecka 42 - Restart a Heart - reumatikerdagen

November

Vecka 45 - Vaccinationskampenjen och donationsveckan

Vecka 46 - Världsdiabetesdagen

Vecka 47 - Tobaksfria veckan och världsdagen för KOL

Vecka 49 - World aids day

Till toppen av sidan