Hantera dina läkarintyg och läkarutlåtanden

Skriv ut (ca 2 sidor)

Genom att logga in på 1177.se kan du hantera dina läkarintyg och läkarutlåtanden. Du kan till exempel läsa, ladda ner och sedan skicka ett intyg till exempelvis Försäkringskassan eller Transportstyrelsen.

Skriv ut

De läkarintyg och läkarutlåtanden som du kan se när du har loggat in är kopior från din journal. Det är din vårdgivare som har lämnat ut dem. Vilka intyg och utlåtanden som du har tillgång till beror på var du har varit på läkarbesök.

Du kan bara hantera dina egna läkarintyg och läkarutlåtanden.

Både du och läkaren kan skicka ett läkarintyg eller ett läkarutlåtande men du behöver ge ditt samtycke om läkaren ska göra det.

Gävleborg

Mina intyg på nätet

Mina intyg är en e-tjänst där du kan läsa, skriva ut och spara dina intyg i din dator och du kan skicka dina intyg till Försäkringskassan. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt och det kostar inget att använda Mina intyg. All information är skyddad och tjänsten uppfyller vårdens krav på säkerhet och sekretess.

Läkarintyg och uppgifter om din hälsa hämtas ur din patientjournal. Eftersom informationen klassas som känslig måste du ge ditt samtycke till att du vill hantera dina personuppgifter i tjänsten. Detta gör du första gången du loggar in och du kan när som helst välja att ta tillbaka ditt samtycke.

Logga in med e-legitimation

Logga in med e-legitimation

Du behöver logga in med en e-legitimation för att kunna hantera dina läkarintyg och läkarutlåtanden. Du kan inte hantera dem om du loggar in med lösenord och sms.

Fäll ihop

Så här gör du för att se dina läkarintyg och läkarutlåtanden

Så här gör du för att se dina läkarintyg och läkarutlåtanden

  1. Logga in på 1177.se.
  2. Klicka på Alla övriga tjänster under rubriken Övriga tjänster.
  3. Scrolla ned och klicka på Mina intyg.
  4. Klicka sen på knappen Visa intyg för att hantera läkarintygen och läkarutlåtandena.

Det här kan du göra:

  • Du kan läsa dina läkarintyg och läkarutlåtanden.
  • Du kan skicka dina läkarintyg och läkarutlåtanden direkt till Försäkringskassan eller Transportstyrelsen.
  • Du kan ladda ner dina läkarintyg och läkarutlåtanden.
  • Du kan skriva ut och anpassa läkarintyget för sjukpenning till din arbetsgivare. Då kan du till exempel ta bort personlig information, som diagnos.

Personuppgifterna behandlas på samma sätt som i din journal. Det är för att du ska kunna hantera dina läkarintyg och läkarutlåtanden enkelt och kunna välja när och till vem du vill skicka dem.

Fäll ihop

Har du frågor eller behöver du hjälp?

Har du frågor eller behöver du hjälp?

Kontakta supporten genom att ringa telefonnummer 0771-251010 om du har frågor eller om du behöver hjälp. Supporten har öppet dygnet runt.

Om du har frågor om vad som står i läkarintyget eller i läkarutlåtandet ska du kontakta vården och den som har utfärdat det.

Fäll ihop
Skriv ut (ca 2 sidor)
Senast uppdaterad:
2018-10-04
Redaktör:

Jenny Andersson, 1177 Vårdguiden

Illustratör:

Cecilia Birgersson Nordling


Gävleborg
Tillägg uppdaterade:
2018-10-15
Skribent och redaktör:
Webbredaktionen, Region Gävleborg
Granskare:
Webbredaktionen, Region Gävleborg