Läsare berättar

Jag ångrar inte att jag blev ensam mamma

Ända sedan jag var i tonåren har jag vetat att jag vill ha barn som vuxen. Har alltid älskat barn och var mer än gärna barnvakt åt mina småkusiner. Min dröm var att föda en busig liten pojke som skulle heta Alexander. Han skulle vara min förstfödde och bli en bra storebror.

Drömmen föll i kras då jag som 15-åring fick veta att jag hade leukemi (blodcancer). Jag fick genomgå en behandling som inkluderade cytostatika och strålning. Det fanns många biverkningar, även om jag i slutet blev frisk och idag lever ett normalt liv.En av dessa biverkningar var att man kunde bli steril. Jag fick en diagnos på att jag skulle tillhöra en grupp där 20 procent kunde få barn i framtiden. Kändes inte så lovande.

Jag var inte den bästa tonåringen, eller dottern för den delen och gjorde en massa dumheter.Åren gick och jag träffade en kille när jag var i 20-årsåldern. Det var bra till en början men jag lugnade aldrig ner mig riktig. Utan fortsatte med dumheter.

Eftersom jag inte trodde att jag kunde bli gravid kom beskedet som en chock. Jag var gravid! Vilken lycka! Detta fick jag veta när jag och killen hade gjort slut. Men det gjorde mig inget. Jag skulle ha detta barn! Jag var den enda som ville ha detta barn så jag blev ensam i min väntan.

I väntan så lyckades jag fixa egen lägenhet och ta körkort. Målade sovrummet i blått i förhoppning om att en gosse låg och växte i min mage. Ett väldigt enkelt men fint skötbord och en matchande säng i vitt var min prioritet, medan jag själv låg på en madrass på golvet.
Dagen D kom och jag födde en frisk liten gosse som fick namnet Alexander.

Han är min Alexander den store!

Han förändrade mitt liv totalt. Och han är det bästa beslut jag någonsin tagit. Idag är han en begåvad och mycket ödmjuk kille. Storebror har han hunnit bli också. Han är äldst av tre.
Hans pappa är en fantastisk pappa och han finns i Alexanders liv. De har en unik kontakt och likaså pappan och jag, även om jag lever med en annan underbar man.

Publicerad:
2011-11-25