Om vaccin mot covid-19

Boka tid för vaccination på Vårdcentral Ludvika

Innehållet gäller Dalarna

Här bokar, om- och avbokar du tid för Vårdcentral Ludvika. Vaccination mot covid-19 sker på Storgatan 31 i Ludvika. Vi erbjuder även influensavaccination på plats.

 

 

Nya tider läggs ut löpande. Om du inte hittar någon ledig tid på vald vårdcentral, prova igen lite senare eller välj en annan vårdcentral.

Behöver du hjälp med att boka tid?

Ring Region Dalarnas invånarsupport på 010-249 92 88. Öppettider vardagar 08:00-12:00, 13:00-16:00. (Väntetid i telefonsupporten kan förekomma om det är många som vill boka in sig samtidigt.)

1177 på telefon eller din vårdcentral kan inte hjälpa dig att boka, avboka eller omboka din tid för vaccination mot covid-19.

Så här bokar, om- och avbokar du tid

För tidsbokning på annan vårdcentral, gör så här i inloggat läge: Klicka på ”Hitta och lägg till” under rubriken ”Mottagningar”. Sök aktuell vårdcentral. Klicka på ”1. Boka tid direkt på vårdcentral”.

Byt inte vårdcentral under rubriken ”Hälsoval” i inloggat läge. Där listar du om dig, det innebär att du väljer vilken vårdcentral du ska tillhöra.

Så här avbokar eller ombokar du tid för vaccinering - film

Så här avbokar eller ombokar du tid för vaccinering - text

Praktisk information om vaccination

Här finns mer information inför vaccinationen och hur du gör för att omboka din tid.

Så gör du för att vaccinera dig mot covid-19

Att tänka på inför vaccinationen

  • Du behöver ta med dig legitimation när du ska vaccinera dig. ​
  • Det är bra att ha på sig kläder som gör det enkelt att komma åt överarmen vid en vaccination. Till exempel en kortärmad tröja. ​
  • Undvik trängsel i samband med vaccinationen. Kom till vaccinationen vid utsatt tid och inte långt i förväg.
  • Planera inte in några aktiviteter under det närmaste dygnet efter vaccinationen. Det är vanligt att få biverkningar, om du får det behöver du stanna hemma. Läs mer om biverkningar i Vaccination mot covid-19. ​

Det är vanligt att känna oro och att vara rädd för sprutor. Men det finns mycket som du kan göra själv för att minska känslan av obehag inför vaccineringen. Läs mer i texten Spruträdsla. ​

Till toppen av sidan