Aktuellt i Dalarna

Hjärtinfarktvården i Falun bland de bästa i landet

Innehållet gäller Dalarna

10 mars: Falu lasarett är återigen bland de bästa i Sverige vad gäller hjärtinfarktvård. Det visar den årliga sammanställningen från det nationella kvalitetsregistret Swedeheart.

Hand håller i hjärta

– Det känns skönt att få ett kvitto på att vi lyckas hålla toppkvalitet på hjärtinfarktvården trots att mycket energi också lagts på allt som pandemin har medfört, säger Kristina Hambraeus, verksamhetschef och överläkare vid Kardiologkliniken på Falu lasarett.

Medarbetarnas mångåriga erfarenhet av hjärtsjukvård är en av framgångsfaktorerna på Kardiologikliniken. Här läggs också stor vikt vid teamarbete, där allas kompetens bidrar till bästa möjliga vård för patienterna. En kontinuerlig uppföljning av resultaten i de nationella kvalitetsregistren gör också att arbetet ständigt kan förbättras.
– Vi är glada och stolta över att ha nått så bra resultat, trots de senaste årens stora utmaningar. Jag vill ge en stor eloge till all sjukvårdspersonal som arbetar med hjärtinfarktpatienter på kardiologkliniken, akutmottagningar, vårdcentraler, ambulans och helikopter, säger Kristina Hambraeus.

Falun delar en andraplacering i Swedehearts sammanställning med Alingsås, Danderyd, KS Huddinge, Umeå och Västerås. Bäst i Sverige är St. Görans sjukhus i Stockholm.

Vad är Swedeheart?

Swedeheart är ett nationellt kvalitetsregister som används för att ge kunskap om hur vården och omsorgen fungerar och kan förbättras. I den årliga indexmätningen har man gått igenom resultat genom hela vårdkedjan som de olika sjukhusen har registrerat i Swedeheart.

Resultat Swedehearts kvalitetsindex (länk till Kvalitetsindex 2021 (uu.se) )

Till toppen av sidan