Aktuellt i Dalarna

Hjälp oss att bli bättre

Innehållet gäller Dalarna

Det du berättar kan göra vården och tandvården bättre. Eva lämnade förslag till förbättring som blev verklighet.

Pratbubblor med text i. Illustration.

Har du förslag till förbättring? Nu finns möjligheten att lämna dina synpunkter, beröm och förbättringsförslag till Region Dalarna via 1177.se. Det kan till exempel gälla behandling, bemötande, tillgänglighet eller kommunikationen med oss. Tjänsten gäller både hälso- och sjukvård och tandvård. Man kan välja att vara anonym eller lämna sina kontaktuppgifter om man vill ha återkoppling på sitt ärende.

En som har lämnat ett förslag på en förbättring är Eva.

Jag tyckte att det var krångligt och oroligt att behöva lämna sin anhörig för att gå och köpa mat. Den som är anhörig behöver också få i sig mat för att orka stötta patienten och kommunicera med personalen, säger Eva.

Eva föreslog att anhöriga också ska få möjlighet att beställa mat till avdelningen. Tack vare Evas förslag beslutade Region Dalarna att ändra rutinerna så att anhöriga på länets lasarett kan beställa mat utan att behöva lämna avdelningen. Erbjudandet gäller vid ömmande fall, till exempel anhöriga till patienter med allvarliga eller livshotande sjukdomstillstånd. Tidigare var man tvungen att gå iväg för att handla mat.

Jag tycker att man ska dela med sig av sina upplevelser inom vården. Kommer man på en förbättring så kan det faktiskt bli verklighet, säger Eva. 

Om du inte är nöjd med vården kan du läsa mer på 1177.se/inte-nojd.

Till toppen av sidan