Medicinmottagning Karlskrona

Blekingesjukhuset, Lasarettsvägen, huvudentré, hiss B

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

0455-73 10 00

Öppet idag

Stängt

  Fler tider och telefonnummer

  Öppettider

  • Mån - Tor08:00 - 16:00
  • Fre08:00 - 12:00
  Besöksadress:
  Blekingesjukhuset, Lasarettsvägen, huvudentré, hiss B
  Län, kommun:
  Blekinge län, Karlskrona

  Vägbeskrivning

  Hitta hit:

  Vi finns i byggnad 26 på sjukhusområdet i Karlskrona. Ta huvudentrén sedan till höger förbi Apoteket. Plan 4, hiss B.

  Här kan du läsa om våra mottagningar samt spara ner en egenremiss. 

  • Här nedan hittar du en egenremiss som du kan spara ner och skriva ut. Fyll i uppgifterna och skicka med post till medicinmottagningen.

  • Till AK-mottagningen (anitkoagulantiamottagningen) kommer patienter som behandlas med koagulationshämmande (blodförtunnande) läkemedel.

   AK-mottagning

  • Allergimottagningen är en specialistmottagning med planerad verksamhet för patienter med olika allergisjukdomar. Vi utreder och behandlar allergier och annan överkänslighet från hud, till exempel nässelutslag och problem med ögon, näsa, luftrör och magtarmkanalen. En del i utredningen kan till exempel vara ett allergitest, ett så kallat pricktest.

   Vi utreder också patienter med svårbedömda andningsbesvär, långvariga luftvägsbesvär, överkänslighetsreaktioner mot läkemedel, anafylaktiska reaktioner och astma.

   Allergimottagning

  • På diabetesmottagningen finns patienter med diabetes mellitus framförallt typ 1, men även typ 2 och kvinnor med graviditetsdiabetes.

   Diabetiker med fotsår träffar vårt diabetesfotteam.

   Diabetesmottagning

  • Till endokrinologimottagningen kommer patienter som har endokrin sjukdom, alltså hormonsjukdomar. Här träffar man främst endokrinologläkare. Du som kommer för behandling får även träffa en sjuksköterska där olika belastningar utförs.

   Endokrinologmottagning

  • På fotvårdsmottagningen ger ger vi medicinsk fotvård på fötter och naglar. Vi ger även sårvård till diabetiker, reumatiker och patienter med Psoriasis eller kärlsjukdomar.

   Vi har även ett diabetesfot team.

   Medicinsk fotvård

  • På hematologimottagningen bedrivs öppenvård för patienter med hematologiska sjukdomar (hematologi betyder läran om blodet och dess sjukdomar). En blodsjukdom påverkar blodets sammansättning så som blodceller, hemoglobin och protein, samt blodets förmåga att koagulera.

   Hematologimottagning

  • På lungmottagningen utreds och behandlas patienter med lungsjukdomar och andra andningsrelaterade problem. En del av utredningen kan till exempel vara lungfunktionstest, Aridoltest eller Metakolintest.

   Här genomförs även utprovning och kontroll av CPAP-patienter.

   Lungmottagning

  • På mag- och tarmmottagningen utreds och behandlas patienter med sjukdomar i mag-och tarmkanalen. Vi träffar även patienter med leversjukdomar.

   Mag-tarmmottagning

  • Till neurologimottagningen kommer patienter med Multipel skleros (MS), Parkinson och Epilepsi. Vi ser också patienter med Myastenia gravis, ALS och hjärntumörer med mera.

   Neurologimottagningen

  •  

   Till njurmottagningen kommer patienter för njursviktsutredning och behandling och uppföljning av njursviktsproblem. Vi utför även transplantationsutredningar och uppföljning av transplanterade patienter.

   Njurmottagningen

  • På reumatologimottagningen utreds och behandlas rörelseorganens medicinska sjukdomar. De indelas i icke inflammatoriska och inflammatoriska sjukdomar. Icke inflammatorisk sjukdomar handläggs av primärvårdsläkare medan inflammatorisk sjukdom behandlas och följs upp av reumatolog.

   Vi har även nära samarbete med sjukgymnast, arbetsterapeut och kurator.

   Reumatologmottagningen

  Medicinmottagning ligger i byggnad 26 som du når genom huvudentrén på Blekingesjukhuset i Karlskrona

  På medicinmottagningen i Karlskrona finns det läkare och sjuksköterskor med kunskaper inom flera olika medicinska specialiteter. Vi är uppdelade i ett flertal mottagningar med olika inriktningar.


  Våra mottagningar når du via en återuppringningstelefon, via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller via remiss från annan vårdinstans. Du kan även nå oss genom egenremiss som finns att ladda ner under fliken Vårt utbud. Läs mer om vad vi erbjuder under fliken Vårt utbud.

  Information till patienter

  Remisskrav

  Vi tar emot patienter via remiss. Det går också bra att ta kontakt med oss genom en egenremiss. Du hittar en remiss för nerladdning under Vårt utbud.

  Driftsform

  Driftsform: Landsting/Region