ATT VÄNTA OCH FÖDA BARN I BLEKINGE

Restriktioner och besöksförbud under coronapandemin - det här gäller för gravida

Innehållet gäller Blekinge

För att minska risken för smittspridning och skydda patienter och personal har kvinnokliniken i Region Blekinge infört särskilda restriktioner.

På grund av coronaviruset (covid-19) är det generellt besöksförbud på vårdavdelningar på Blekingesjukhuset och inom psykiatrin. Det är också restriktioner för medföljande till besök vid våra mottagningar. För kvinnokliniken i Blekinge gäller nu följande:

Kvinnohälsovårdsmottagningar

Det är inte tillåtet att ta med medföljande till kvinnohälsovårdsmottagningen. Barn får inte heller följa med. Du som är gravid med förkylningssymtom ska inte komma på ditt besök. Ring din mottagning för rådgivning.

Kvinnohälsovårdens föräldragrupper är inställda tills vidare.

Specialistmottagningen för gravida, Karlskrona

Det är inte tillåtet att ta med medföljande till specialistmottagningen. Barn får inte heller följa med. Du som är gravid med förkylningssymtom ska inte komma på ditt besök. Ring din mottagning för rådgivning.

Det är inte tillåtet att ta med medföljande till undersökning med ultraljud. Du som bor i Karlshamn, Olofström och Sölvesborg gör ultraljud på gynekologimottagningen i Karlshamn.

 

Förlossningen, Karlskrona

När förlossningen har startat med smärtsamma värkar är det tillåtet att ta med en (1) frisk (utan förkylningssymtom) medföljande på förlossningen. Det är inte tillåtet att ta med barn.

Den visning av förlossningen och BB som brukar erbjudas blivande föräldrar är inställd tills vidare.

*Antenatalavdelningen

Det är inte tillåtet att ta med medföljande eller barn.

*Antenatalavdelningen är en vårdavdelning för kvinnor som behöver sjukhusvård till följd av sjukdomstillstånd kopplade till graviditeten.

BB, Karlskrona

Det är inte tillåtet att ta med medföljande eller syskon (barn) till BB.

Gynekologiavdelningen – dagvård, Karlskrona

Det är inte tillåtet att ta med medföljande eller barn.

Undvik att sitta för länge i ett väntrum. Kom tidigast tio minuter innan ditt bokade besök.

Information om att vänta och föda barn i Blekinge

Till toppen av sidan