Aktuellt i Blekinge

Tidsbokningen för vaccination är öppen för personer som är 40 år eller äldre

Innehållet gäller Blekinge

31 maj 2021: Nu kan även åldersgruppen 40-49 år kan boka tid för vaccination mot covid-19. Tack vare att så många vill vaccinera sig har Region Blekinge öppnat för denna grupp en vecka tidigare än planerat.

Tidsbokningen för åldersgruppen 40-49 år öppnade i fredags, den 28 maj. Själva vaccinationerna av gruppen startar denna veckan, vilket är en vecka tidigare än planerat.

- Det är ett kärt problem. Vi kan öppna tidigare tack vare att täckningsgraden är så bra, hela 92 procent av 50-59-åringarna har antingen redan vaccinerat sig eller bokat tid. Det är väldigt bra, säger vaccinsamordnare Mats Berggren.

Hur det påverkar kommande åldersgrupper går ännu inte att säga.

- Det viktiga är att vi får ut allt vaccin som vi får in. Vi ligger bra i tid och om alla fortsätter att boka sig så kommer den snabba takten att hålla i sig, säger Mats Berggren.

Vaccinationen mot covid-19 omfattar två doser och du bokar själv tid för dos ett på 1177.se/bokavaccin. Dos två bokas när du är på vårdcentralen för din första dos. Bokningen kräver ingen inloggning. Du kan alltid ringa din vårdcentral om du behöver hjälp med att boka.

Till toppen av sidan