Aktuellt i Blekinge

Snart är det dags att vaccinera sig mot säsongsinfluensan

Innehållet gäller Blekinge

UPPDATERAD 18 november: det råder brist på influensavaccin i Blekinge. Läs mer på Region Blekinges webbplats. Tisdagen den 3 november börjar alla vårdcentraler runtom i Blekinge att vaccinera mot den kommande säsongsinfluensan.

Influensan i sig är ofarlig för de flesta. Däremot kan olika följdsjukdomar bli allvarliga. Det är framför allt du som är gravid, över 65 år eller är om du har någon kronisk sjukdom som kan bli allvarligt sjuk. Därför borde du vaccinera dig innan årets influensavirus börjar spridas.

Du kan vaccinera dig på din vårdcentral från tisdagen den 3 november. UPPDATERING 18 november: det råder brist på influensavaccin, läs mer på Region Blekinges webbplats.

Kom ihåg att ha på dig en tröja med kort ärm – då går vaccinationen mycket snabbare!

Information med anledning av coronaviruset (covid-19)

Vårdcentralerna kommer vara förberedda för att vaccinationen ska kunna genomföras på ett säkert sätt. Följ de riktlinjer som ges på plats. Observera att väntetiden mestadels sker utomhus. Var rädda om varandra och tänk på att hålla avstånd för att minska risken för smittspridning.

Läs mer om influensan, vaccinationen och se vilka tider de olika mottagningarna har för kontrollerad drop in-vaccination.

Till toppen av sidan