Aktuellt i Blekinge

Nu kan du som är 65 år eller äldre boka tid för påfyllnadsdos (dos 3)

Innehållet gäller Blekinge

På måndag, den 8 november, öppnar bokningen av påfyllnadsdosen för dig som är född 1956 eller tidigare. På de flesta vårdcentraler kan du få både covidvaccin och influensavaccin samtidigt. Observera att du måste följa den rekommenderade dosintervallen om sex månader för tredje dosen för att kunna få vaccin.

Du bokar din tid för påfyllnadsdosen här på 1177.se. Precis som tidigare behöver du inte e-legitimation i form av bank-id för att boka tid. Ta hjälp av en närstående om du behöver. Om du av någon anledning inte kan boka tid via 1177.se kan du ringa Region Blekinges kontaktcenter. Det kan dock finnas viss väntetid via telefon.

Följ den rekommenderade intervallen

Det är viktigt att du följer dosintervallen om att det måste ha gått sex månader sedan du fick dos 2, annars får du inte vaccinet. Om du är osäker på när du tog din andra dos kan du se det via ditt covidbevis eller i din journal på 1177.se.

-Det är viktigt att man följer intervallen på sex månader. Två vaccindoser ger ett bra skydd mot covid-19 under minst sex till åtta månader. Ger man en tredje dos tidigare än sex månader riskerar du att få en sämre långtidseffekt av vaccinet, säger smittskyddsläkare Bengt Wittesjö.

Till toppen av sidan