Aktuellt i Blekinge

Närakutmottagningen i Blekinge öppnar

Innehållet gäller Blekinge

14 september 2021: Den 15 september öppnar närakutmottagningen. Därmed tas första steget i en satsning som innebär utökad tillgång till hälso- och sjukvården!

Den 15 september öppnar närakutmottagningen. Därmed tas första steget i en satsning som innebär utökad tillgång till hälso- och sjukvården!

Med närakutmottagningen kan du som invånare i Blekinge få rätt vård, på rätt nivå och rätt plats – dygnet runt. Syftet med mottagningen är att komplettera vårdcentralernas och jourcentralernas öppettider, vilket skapar bättre tillgänglighet för patienter med behov som inte kan vänta till nästkommande dag. Närakutmottagningen är öppen klockan 21–08 alla dagar. Patienten tar kontakt genom att ringa 1177. Senare under hösten kommer du som patient även att kunna kontakta närakutmottagningen via appen Din vård Region Blekinge. Införandet av appen ger möjlighet till digitala läkarbesök på natten. Denna tjänst kommer under hösten även börja införas för digitala besök dagtid.

Närakutmottagningen drivs i projektform och ska stegvis utvärderas och utvecklas. En första utvärdering ska ske i mars 2022.

Läs mer om hur du söker vård under dygnets alla timmar i Blekinge här.

 

Till toppen av sidan