Om 1177 Vårdguiden

Skriv ut (ca 3 sidor)

1177 Vårdguiden är hela Sveriges samlingsplats för information och tjänster inom hälsa och vård. Du kan besöka 1177.se, logga in för personliga e-tjänster och ringa 1177 för sjukvårdsrådgivning. Bakom 1177 Vårdguiden står den svenska sjukvården genom alla landsting och regioner i samverkan.

Skriv ut

1177 Vårdguiden på telefon

1177 Vårdguiden på telefon

1177 är ett telefonnummer för sjukvårdsrådgivning. Du kan ringa dygnet runt, var du än är i landet. Sjuksköterskorna som svarar bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och vägleder till lämplig vårdmottagning när du  behöver det.

Läs mer om 1177 Vårdguiden på telefon

Fäll ihop

1177 Vårdguiden på webben

1177 Vårdguiden på webben

Besök 1177.se för att få kunskap och hitta tjänster inom hälsa och vård från alla Sveriges landsting och regioner. Du kan läsa om sjukdomar, behandlingar, regler och rättigheter eller ställa en anonym fråga och få ett personligt svar. Här kan du också hitta och jämföra vårdmottagningar och logga in för att kontakta vården.

Webbplatsen erbjuder kvalitetssäkrad och användarvänlig information samt tjänster som underlättar den egna och närståendes kontakter med vården.

Läs mer om 1177 Vårdguiden på webben

Hur vårdgivare syns på 1177.se

Inera.se finns det information om hur vårdgivare kan synas med en mottagning på 1177.se. Där finns även manualer för hur kontaktuppgifter ska läggas in för att bli sökbara och visas på rätt sätt. 

Fäll ihop

Personliga e-tjänster

Personliga e-tjänster

Blekinge

Personliga e-tjänster i Blekinge

Du som bor i Blekinge kan använda e-tjänster för att bland annat förnya recept eller omboka och avboka tid.

1177 Vårdguidens e-tjänster

Logga in på 1177.se när du vill kontakta vården, läsa personlig information om din vård, eller göra andra digitala ärenden. Du kan till exempel boka tid, förnya recept och se information om ditt högkostnadsskydd för receptbelagda läkemedel.

Läs mer om e-tjänsterna

E-tjänster i tandvården

I en del landsting kan du också använda e-tjänster för att boka/avboka eller ändra en tid i tandvården. På Folktandvårdens webbplats finns länkar till tandvårdsklinikerna och e-tjänsterna.

Till Folktandvårdens webbplats

Fäll ihop

1177 Vårdguiden samarbetar med Folkhälsomyndigheten kring hälsoanalyser

1177 Vårdguiden samarbetar med Folkhälsomyndigheten kring hälsoanalyser

För att kunna förutsäga och hantera t.ex en influensaepidemi på bästa sätt behöver sjukvården snabbt få signaler om hur stor spridningen är och hur snabbt smittan sprids. Folkhälsomyndigheten har i uppdrag att övervaka hälsoläget i Sverige. De analyserar data från besök i sjukvården men får även tillgång till avidentifierad information från 1177 Vårdguiden. Genom att komplettera sin övervakning med analyser av samtal till 1177 Vårdguiden och besökta sidor på webbplatsen 1177.se får Folkhälsomyndigheten viktig information om symtom som kan kopplas till epidemin och man kan se var i landet smittan finns. 

Analyserna baseras på avidentifierad sökdata och samtalsstatistik  från 1177.se och 1177 Vårdguiden på telefon.  Enskilda individer kan inte identifieras i informationen.

Mer information om samarbetet på Folkhälsomyndighetens webbplats.

Fäll ihop

Kontakta oss

Kontakta oss

1177 Vårdguiden drivs av Inera, på uppdrag av Sveriges alla landsting och regioner. Verksamheten drivs utan kommersiella intressen varför reklam och sponsring inte förekommer.

Postadress:
1177 Vårdguiden
Box 17703
118 93 Stockholm

Besöksadress:
Tjärhovsgatan 21 B

Har du synpunkter på eller frågor om innehållet på webbplatsen? Kontakta redaktionen

E-postadresser till anställda på 1177 Vårdguiden är uppbyggda enligt principen fornamn.efternamn@inera.se

Fäll ihop

Press

Press

Journalister och media som vill komma i kontakt med 1177 Vårdguiden nationellt, kontakta pressfunktionen (bemannas kontorstid): 072 - 450 01 45 eller press@1177.se.

För frågor som handlar om 177 Vårdguiden i specifika landsting och regioner, kontakta respektive landsting eller region.

Besök gärna 1177 Vårdguidens nationella pressrum på MyNewsdesk.

Till sidan för Presskontakter

Fäll ihop
Skriv ut (ca 3 sidor)
Senast uppdaterad:
2015-08-21
Redaktör:

Sofia Davidsson, 1177 Vårdguiden


Blekinge
Tillägg uppdaterade:
2019-02-28