Välkommen att vara med och uppmärksamma psykisk hälsa

Den 8-13 oktober uppmärksammas psykisk hälsa runt om i Blekinge. Då arrangeras Blekinges psykiatrivecka för åttonde året i rad. Välkommen att ta del av veckans aktiviteter.

Målet med psykiatriveckan är att alla i Blekinge, ung som gammal, ska våga prata om att må dåligt i själen. Under veckan är det aktiviteter i hela länet, dit alla är välkomna. 

 

Landstinget Blekinge finns på plats under veckan

Landstinget Blekinge är delaktiga i en rad programpunkter under veckan. På måndagen håller ST-läkare Christofer Håkansson en föreläsning i Sölvesborg om psykisk ohälsa. Dessutom bjuder den psykiatriska mellanvården i Ronneby in till öppet hus med föreläsning om ADHD och missbruk på tisdagen.

 

Idrottsprofiler delar med sig av egna erfarenheter

På onsdagen blir det länsövergripande föreläsningar med idrottsprofilerna Emma Igelström och Linus Thörnblad i Karlshamn. De berättar om hur deras karriärer ledde till dåligt psykiskt mående, och hur de gjorde för att få tillbaka hälsan.

I år får gymnasieelever en alldeles egen aktivitet under veckan. Artisten Pa Modou Badjie besöker gymnasieskolor och föreläser och gör workshopen ”Sätt dina känslor på papper”.

Motionslopp avslutar veckan

Psykiatriveckan avslutas med motionsloppet "Spring för psykisk hälsa" i Karlshamn på lördagen. Du kan springa 5 eller 10 km, alternativt promenera 5 km.

 

Hela programmet

Se hela programmet för psykiatriveckan 2018 här. Alla aktiviteter är gratis. Du behöver inte anmäla dig, däremot gäller ”först till kvarn”.

 

Kontakt

Om du har frågor om psykiatriveckan kan du kontakta Anita Sjödahl, samordnare för psykiatriveckan och brukarsamordnare på Landstinget Blekinge, på e-post anita.sjodahl@ltblekinge.se

 

Temat för psykiatriveckan är ”Våga prata psykisk hälsa”. Blekinges psykiatrivecka är en vecka för ökad kunskap, hopp och samtal kring psykisk hälsa. Psykiatriveckan är ett samarbete mellan Studieförbundet Vuxenskolan, NSPH, Hjärnkoll, Landstinget Blekinge, länets kommuner, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Cura individ.

Text: Malin Bodenholm, kommunikatör Landstinget Blekinge

Till alla nyheter