Trossö vårdcentral flyttar tillfälligt

På grund av bullriga fasadarbeten på fastigheten där Trossö vårdcentral hyr lokaler, kommer verksamheten tillfälligt att flytta till Blekingesjukhuset i Karlskrona. Vårdcentralen flyttar in i ortopedtekniskt centrums gamla lokaler på markplanet i huvudbyggnaden.

Det är en tillfällig lösning som innebär att vårdcentralen kommer att finnas på sjukhuset från och med vecka 46 och åtminstone till och med vecka 48, beroende på hur renoveringsarbetet på Trossö fortgår.

Bullret från fasadarbetena har skapat en besvärlig miljö för både personal och patienter, och stör dessutom medicinska undersökningar där hörbarheten är viktig, till exempel när det gäller att lyssna på hjärta och lungor. Därför flyttar verksamheten tillfälligt till sjukhuset.

Den personal som normalt arbetar på Trossö vårdcentral följer med i flytten och tar hand om patienterna i de tillfälliga lokalerna på sjukhuset. Kontaktvägarna in till vårdcentralen, som telefonnummer, fungerar som vanligt och patienterna kommer att bli hänvisade till rätt vårdnivå utifrån sina behov.

- Det är olyckligt att denna situation har uppstått, men vi arbetar nu med en rad olika lösningar för att kunna fortsätta ge våra patienter en bra vård. I vissa fall kan det ske på lite annorlunda sätt än hittills, men jag är övertygad om att vi kan lösa det på ett bra sätt, säger verksamhetschefen Mats Berggren.

Ring först

Vårdcentralen kommer inte att kunna erbjuda samma tillgänglighet för besök som normalt, men läkare och sjuksköterskor kommer att finnas på plats för att ta hand om prioriterade fall. En del patienter kommer att erbjudas hembesök, en del patienter kommer att bli hänvisade till närliggande vårdcentraler. Det är dock viktigt att patienterna ringer vårdcentralen först, eftersom de inte kan komma oanmälda.

- Det är för att vi ska kunna hitta rätt lösning för varje enskild patient, bland de olika möjligheter som vi nu håller på att ta fram, förklarar Mats Berggren.

Mer detaljerad information kommer att skickas hem i form av brev till de patienter som är listade på Trossö vårdcentral. Observera att tidigare information som gått ut gällande årets influensavaccinationer är oförändrad!

Du hittar kontaktuppgifter till Trossö vårdcentral här på 1177.se.

Text: Emma Karlsson, kommunikatör

Till alla nyheter