Röntgenkliniken

Västmanlands sjukhus Västerås, ingång 1, Västerås

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag07.45–11.30
Tisdag07.45–11.30
Onsdag08.00–11.30
Torsdag07.45–11.30
Fredag07.45–11.30
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag07.30–16.00
Tisdag07.30–16.00
Onsdag07.30–16.00
Torsdag07.30–16.00
Fredag07.30–16.00
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Västmanlands sjukhus Västerås, ingång 1, Västerås
Län, kommun:
Västmanlands län, Västerås
Postadress:
Västmanlands sjukhus Västerås, 721 89 Västerås
Webbplats:
https://www.1177.se/rontgenkliniken-vastmanland

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Busshållplatser Västmanlands sjukhus Västerås:

Linje 1 stannar vid hållplatserna Sjukhuset och Adelsögatan på sjukhusområdet.

Linje 14 stannar vid hållplatserna Sjukhuset (huvudingången) och Adelsögatan på sjukhusområdet. Du kan också resa till sjukhusets huvudingång med flextrafiken i Västerås.

Hitta på plats:

Från huvudentrén ingång 1; följ skyltar genom hela entréhallen till punkt G.

Ta hiss eller trappa till plan 3.

Akutröntgen:

Från huvudentrén ingång 1; följ skyltar genom hela entréhallen mot punkt G.

Vid punkt G ta till höger och följ skyltar till akutröntgen.

Publicerad: 2022-03-10

Det pågår sprängning i området för att förbereda marken för det nya akutsjukhuset i Västerås. Information om pågående och planerade arbeten på sjukhusområdet i Västerås finns på webben: http://www.regionvastmanland.se/arbeten
Det finns skyltning och hänvisningar på området i de fall då vägar är avstängda eller leds om.

Publicerad: 2024-03-11

På grund av ombyggnationer kan det vara svårare att hitta parkeringsplatser. Kom gärna 30-40 minuter före din bokade tid för att parkera och hitta till din mottagning. Om möjligt, välj ett annat färdsätt än bil eller få skjuts av en anhörig. Tack för ditt tålamod!

Röntgenverksamhet finns i Fagersta, Köping, Sala och Västerås.


I Västerås utförs konventionella röntgenundersökningar, datortomografi, magnetkameraundersökning, ultraljud samt diagnostiska och terapeutiska ingrepp med stöd av bildgivande teknik.


I Köping utförs konventionella röntgenundersökningar, datortomografi, magnetkameraundersökning och ultraljud.


I Sala och Fagersta utförs endast konventionella röntgenundersökningar.

Driftsform: Region

Här kan du läsa mer om olika undersökningar som görs hos oss.

  • Angiografi är en röntgenundersökning av blodkärlen för att ta reda på eventuella förändringar eller sjukdomar, till exempel blockeringar eller förträngningar. Genom tunna slangar sprutas kontrastvätska in i kärlet och läkare kan genom röntgen se hur kärlet ser ut.

    Angiografi

  • Datortomografi är en särskild form av röntgen som skapar mycket detaljerade bilder av kroppens organ. På så sätt kan läkaren lättare upptäcka sjukdomar och skador i exempelvis huvudet, bröstkorgen eller magen. Vid undersökningen används ofta kontrastmedel som du dricker eller får med spruta och som ger en ännu tydligare bild av kroppens strukturer.

    Datortomografi

  • En magnetkamera kan ta bilder av nästan alla organ i kroppen. Undersökningen görs för att upptäcka sjukdomar, kartlägga skador och följa upp behandlingar. Du kan undersökas flera gånger utan risk för strålskador, eftersom magnetkameran tar bilder med hjälp av magnetfält och radiovågor.

    Magnetkameraundersökning

  • Mammografi är en röntgenundersökning av brösten med en speciell teknik som ger detaljrika bilder. Det är en av flera undersökningar som en läkare kan göra för att ta reda på vad som är orsaken om du har besvär från brösten.

    Mammografi är också den metod som används i de allmänna bröstkontroller som alla kvinnor från 40 till och med 74 års ålder regelbundet erbjuds att göra. En sådan massundersökning kallas screening.

    Syftet med mammografiscreeningen är att hitta de kvinnor som har bröstcancer innan sjukdomen hunnit ge några symtom.

    Mammografi

  • Man kan behöva göra en skelettröntgen för att läkaren ska kunna se om det finns skador eller förändringar på skelettet i en kroppsdel. Undersökningen kan till exempel visa om man har brutit ett ben, eller om man har artros eller tecken på reumatisk sjukdom. Resultatet syns på röntgenbilder.

    Skelettröntgen

  • Alla vävnader i kroppen som innehåller vatten, som lever, livmoder, njurar, gallblåsa och blodkärl, kan undersökas med ultraljud.

    Ultraljudsundersökning

Remisskrav

För att kunna undersökas hos oss behöver du en remiss. Den utfärdas av din läkare eller annan legitimerad vårdpersonal med behörighet att skriva remiss. Alla undersökningar ska vara berättigade och bedömning görs av inremitterande och utförande personal på Röntgenkliniken. Där görs även bedömningen vilken metod som är lämpligast att undersöka det man frågar efter.

Till toppen av sidan