Ungdoms­mottagningen Mönsterås

Allégatan 1, Mönsterås

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag07.00–14.30
Tisdag07.00–14.30
Onsdag07.00–14.30
Torsdag07.00–14.30
Fredag07.00–12.00
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.00
Tisdag08.00–16.00
Onsdag08.00–16.00
Torsdag08.00–16.00
Fredag08.00–13.30
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Allégatan 1, Mönsterås
Län, kommun:
Kalmar län, Mönsterås
Postadress:
Länssjukhuset i Kalmar, 391 85 Kalmar

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Mottagningen ligger nära E22 i södra delen av Mönsterås, infart vid Statoil.

Entré till Ungdomsmottagningen Mönsterås

Till oss kommer du som är mellan 13-23 år. Hit vänder du dig om du har frågor om sex och samlevnad, din kroppsutveckling eller om du vill samtala om relationer och din psykiska hälsa. Till oss kommer du också om du behöver råd kring din sexuella hälsa, behöver preventivmedel, vill köpa kondomer, behöver ett akut-piller, vill göra ett graviditetstest eller testa dig för HIV eller klamydia.


Vid akut gynekologisk sjukdom, eller behov av akut p-piller på kvällar och helger ta kontakt med Gynmottagningen Kalmar. Det akuta p-pillret är kostnadsfritt till kvinnor under 23 år


Vi som arbetar på Ungdomsmottagningen har tystnadsplikt, och dina föräldrar meddelas inte att du varit här.


Alla besök hos oss är kostnadsfria.

Driftsform: Region

Åldersregler

Vi tar emot patienter som är från 13 - 23 år.

  • Om du vill fotografera eller filma inom Region Kalmar läns lokaler behöver du ett fototillstånd alternativt filmtillstånd. Detta gäller oavsett vilka av våra lokaler du besöker, av hänsyn till patientsekretessen samt anhörigas och andra besökares integritet. 

    För foto- respektive filmtillstånd kontakta Region Kalmar läns pressjour.

  • Din sjukresa är kostnadsfri om du reser i den allmänna kollektivtrafiken så som buss eller tåg. I kallelsen till vårdbesöket medföljer en biljett för resa till och från vårdbesöket. Biljetten visar du upp vid ombordstigning samt vid biljettkontroll. Fotolegitimation ska också kunna visas upp.

    Läs mer om sjukresor i Kalmar län.

  • Vi strävar efter ett tobaks- och nikotinfritt Region Kalmar län. Ingen ska ofrivilligt utsättas för tobak eller nikotin i våra lokaler eller omgivande miljöer. Användning av tobak får därför endast ske på anvisade platser. Rökning får alltså inte ske direkt utanför någon av Region Kalmar läns entréer, på balkonger eller liknande. Detta med hänsyn till medarbetare och patienter med astma och för att minska den passiva rökningen. I kioskerna på länets sjukhus säljer vi ingen tobak.

  • Om du inte pratar svenska kan du ha rätt till en språktolk för att förstå informationen du får av en läkare eller någon annan inom vården eller tandvården. Du kan också få hjälp med tolkning om du har en funktionsnedsättning. I båda fallen kostar det inget extra att få hjälp av en tolk.

    Läs mer om språktolkning 

    Läs mer om tolktjänster vid funktionsnedsättning

  • Det går bra att använda mobiltelefon i Region Kalmar läns lokaler, förutom inom särskilt utmärkta zoner på länets sjukhus. Vänligen respektera dessa mobilfria zoner, då mobilens strålning annars kan störa känslig teknisk utrustning. Fråga vår personal om du är osäker på vad som gäller.

Till toppen av sidan