Fysioterapimottagningen Sundsvall

Lasarettsvägen 21

Visa på kartaVägbeskrivning

Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag07.30–16.00
Tisdag07.30–16.00
Onsdag07.30–16.00
Torsdag07.30–16.00
Fredag07.30–16.00
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Lasarettsvägen 21
Län, kommun:
Västernorrlands län, Sundsvall
Postadress:
Sundsvalls sjukhus, 851 86 Sundsvall

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Fysioterapimottagningen ligger på bottenvåningen. Från huvudentrén går du till vänster och följer huvudgatan nästan längst ner till du ser skylt i taket till bland annat Fysioterapimottagningen. Gå till höger genom de gröna dörrarna. Fysioterapimottagningen ligger sedan till vänster i mitten av gången. Om du istället går in genom Rehabingången på sjukhusets sydvästra hörn (sjukhusets baksida) ligger fysioterapin till höger en liten bit in i gången.

Vi tar emot patienter med rehabiliteringsbehov från hela Specialistvården i Region Västernorrland. Fysioterapeuterna möter patienterna på mottagningen eller kommer ut till inneliggande patienter på sjukhusets egna avdelningar.

Fysioterapeuter har unik kunskap om hur fysisk träning leder till rörlighet och hälsa utifrån varje enskild individs förmåga. Fysioterapi syftar till att främja hälsa, minska lidande och till att behålla eller återvinna optimal rörelseförmåga och rörelsebeteende. Detta gäller särskilt när en människas funktion, aktivitet och delaktighet begränsas eller hotar att begränsas av sjukdom och skada, ålder eller fysiska och psykosociala omgivningsfaktor. På fysioterapin på Sundsvalls sjukhus arbetar vi tillsammans för att med evidensbaserade och kostnadseffektiva metoder, erbjuda våra patienter god, säker och högkvalitativ hälso- och sjukvård.

Driftsform: Region

På Fysioterapimottagningen på Sundsvalls sjukhus erbjuder vi:

  • Vi har gåskola för dig som blivit benamputerad.

    På gåskolan får du stöd, rådgivning och hjälp med träning av fysioterapeut. Du får också hjälp av ortopedingenjör att anpassa din protes. 

  • Fysioterapeuten arbetar på barnklinikens avdelningar och dess mottagning. Vi arbetar med bedömning av fysiska funktioner, träning av fysisk förmåga samt hjälpmedelsutprovning när det behövs. Kontakten med fysioterapeuten kan vara vid enstaka tillfällen eller sträcka sig över en längre rehabiliteringsperiod.

  • Fysioterapeuter finns på sjukhusets alla avdelningar. Vi arbetar med bedömning av fysiska funktioner, träning av fysisk förmåga och hjälpmedelsutprovning när det behövs. Kontakten med fysioterapeuten kan vara ett enstaka tillfälle eller sträcka sig över en längre rehabiliteringsperiod.

  • Fysioterapeuten arbetar både på kardiologiavdelning och mottagning. Vi träffar främst dig som har fått en hjärtinfarkt med eller utan efterföljande ballongsprängning, genomgått en hjärtoperation eller har hjärtsvikt. Vi erbjuder individuella bedömningsbesök samt gruppträning.

  • Lymfterapeuten bedömer och behandlar dig som har ett lymfödem och är i behov av lymfterapi.

  • Fysioterapeuten ingår i neuroteamet. I neuroteamet har vi främst kontakt med dig som som har ALS, MS och Parkinsons sjukdom. Fysioterapeutens roll är att bedöma den fysiska funktionsnivån. Utifrån bedömning och målsättning ge rådgivning om lämplig träning och tips för att underlätta vardagen. Vi kan erbjuda stöd i träningen genom uppföljningssamtal, FaR (Fysisk aktivitet på Recept) eller deltagande i gruppträning.

  • Vi erbjuder hjälp med träning före och efter organtransplantation.

  • Fysioterapeuten hjälper dig med rehabilitering efter vissa ortopediska skador och operationer (se nedan). Vi erbjuder en behandlingsperiod som innefattar bedömning/uppföljning av besvären, information, rådgivning och stöd i lämplig träning.

    • Nacke
      - Frakturer.
      - Steloperation nacke (inför operation och efter operation).

    • Rygg
      - Frakturer.
      - Diskbråcksoperation.
      - Spinal stenosoperation.
      - Steloperation rygg.
      - Övriga ryggoperationer.

    • Axel
      - Lednära frakturer, både icke opererade och opererade, där man bedömt att det kan finnas behov av återkoppling till ortopedmottagningen.
      - Enstaka misstänkta senskador (s k cuffruptur) som är under utredning och där man bedömt att det finns behov av återkoppling till ortopedmottagningen.
      - Axelprotesoperation.
      - Operation efter muskel-/senskada i axeln (innefattar både s k rotatorcuffsutur och sentransferering).
      - Stabiliserande operation efter axelluxation.
      - Ledbandsrekonstruktion nyckelbensled.

    • Armbåge
      - Lednära frakturer, både icke opererade och opererade.
      - Armbågsprotesoperation.
      - Ledbandsrekonstruktion.

    • Höft
      - Enstaka höftprotesoperationer, där man bedömt att det finns behov av återkoppling till ortopedmottagningen.

    • Knä
      - Lednära frakturer, både icke opererade och opererade, där man bedömt att det kan finnas behov av återkoppling till ortopedmottagningen.
      - Enstaka knäprotesoperationer, där man bedömt att det finns behov av återkoppling till ortopedmottagningen.
      - Korsbandsoperation.
      - Stabiliserande operation efter knäskålsluxation.
      - Broskoperation i knäleden.

    • Fot/fotled
      - Hälsenerupturer, både icke opererade och opererade.
      - Övriga fot-/fotledsoperationer, där man bedömt att det kan finnas behov av återkoppling till ortopedmottagningen.

       

    • Vuxenpsykiatri
      Fysioterapeuten inom vuxenpsykiatrin arbetar med dig som lider av psykisk ohälsa. Fokus ligger på din upplevelse av kroppen i rörelse och vila kopplat till ditt psykiska mående. Vanliga behandlingsmetoder är basal kroppskännedom, anpassad fysisk aktivitet och spänningsreglering.

    • Barn- och ungdomspsykiatri
      Fysioterapeuten ingår i teamarbetet på de barnpsykiatriska mottagningarna och tillhörande slutenvårdsavdelningar.

    • Rättspsykiatri
      Fysioterapeuten ingår i teamarbetet på de rättspsykiatriska avdelningarna.
  • Fysioterapeuten gör en undersökning av symtom och funktion. Utifrån bedömningen ger vi sedan information och råd om anpassad fysisk aktivitet, och vägleder dig i vilken fysioterapeutisk behandling som kan erbjudas för att du ska kunna bibehålla en god hälsa.

  • Fysioterapeuten träffar strokepatienter från det första mötet med strokeenheten till efterföljande rehabilitering inom strokehemrehab, rehabiliteringsavdelningen och/eller på dagrehab. Vårt fokus ligger inledningsvis på bedömning av funktioner och förmågor, för att sedan övergå till träning av den nedsatta funktionen och allmän fysisk kapacitet.

Remisskrav

Remiss eller egenvårdsbegäran

Till toppen av sidan