E-tjänster – Mina vårdkontakter

Skriv ut (ca 5 sidor)
Skriv ut

Logga in i Mina vårdkontakter

I 1177 Vårdguidens e-tjänster Mina vårdkontakter kan du ta kontakt med din vårdcentral eller mottagning för att till exempel boka och avboka tid, förnya recept och hjälpmedel eller se dina läkemedel. Vilka e-tjänster som erbjuds kan variera från mottagning till mottagning. Informationen skickas mellan dig och din vårdgivare på ett säkert sätt.

Så fungerar Mina vårdkontakter

Så fungerar Mina vårdkontakter

Du kan logga in på två olika sätt i Mina vårdkontakter. Antingen använder du e-legitimation eller lösenord och sms.

E-legitimation

Med e-legitimation kan du logga in direkt. E-legitimation kan du skaffa hos din bank eller Telia. För att få en e-legitimation måste du ha ett svenskt personnummer och uppnått en viss ålder. E-legitimation för mobiltelefoner och surfplattor kallas Mobilt BankID. Läs mer på e-legitimation.se

Lösenord och sms

Om du väljer inloggning med lösenord och sms, behöver du först beställa hem lösenordet. Det kan du göra här. Lösenordet skickas med ett brev till den adress där du är folkbokförd. När du sedan loggar in får du en engångskod till mobilen. Detta för att säkerställa att det är rätt person som använder Mina vårdkontakter.

Engångskoden skickas som sms till mobiltelefonen varje gång du loggar in. Därför behöver det finnas ett aktuellt mobiltelefonnummer registrerat i Mina vårdkontakter. Du registrerar mobiltelefonnumret när du beställer lösenord första gången och kan sedan ändra det vid behov inne i Mina vårdkontakter.

Om du har eftersändning skickas inte brevet med lösenordet ut. Om du inte bor på din folkbokföringsadress rekommenderas e-legitimation.

Halland

Glömt lösenord

Du kan växla mellan att logga in med e-legitimation (oftas kallat BankID), Mobilt BankID och lösenord i kombination med engångskod via sms. Alla inloggnngssätten är lika säkra och godkända av Datainspektionen. Använd det som passar dig bäst för stunden.

Om du glömt ditt lösenord beställer du enkelt hem ett nytt här.

Fäll ihop

Mina vårdkontakter för barn och ungdomar

Mina vårdkontakter för barn och ungdomar

För ärenden som gäller barn till och med 12 år utför du dessa genom din egen inloggning i Mina vårdkontakter. Logga in här och klicka på "Lägg till barn att vara ombud för" och ange barnets personnummer.

Barn över 13 år behöver ha en egen inloggning - beställ gärna e-legitimation i god tid. Barn kan även beställa ett eget lösenord efter att de fyllt 13 år.

Här kan du läsa mer om ombudsfunktionen.

Fäll ihop

Logga in i Mina vårdkontakter för anhörigs räkning

Logga in i Mina vårdkontakter för anhörigs räkning

Gör så här om en anhörig bett dig att utföra dennes ärenden i Mina vårdkontakter.

  1. Logga in på din anhörigs användarkonto
  2. Klicka på "Vårdmottagningar" och välj sedan mottagning
  3. Välj tjänst (till exempel Beställa tid)
  4. Klicka på rubriken "Kontaktinformation" och fyll i ditt namn och telefonnummer i fältet "Skrivet av närstående" respektive "Telefonnummer till närstående".

OBS! Den anhörig som du ska utföra ärendet åt, måste ha lämnat ifrån sig uppgifterna frivilligt. Om din anhörig till exempel är dement och inte själv kan ta ställning i frågan, rekommenderar vi istället att ni sköter kontakterna med vården på traditionellt vis.

Fäll ihop

Detta kan du göra

Halland

Detta kan du göra

Exempel på de över 35 olika tjänster som erbjuds är:

Min hälsoplan

Min hälsoplan är en e-tjänst som används som stöd:

  • för att förbättra dina levnadsvanor
  • under en behandling
  • vid en kronisk sjukdom
  • under pågående rehabilitering. 

Du och din vårdgivare, som exempelvis din läkare, diabetessjuksköterska, sjukgymnast, arbetsterapeut eller sjuksköterska, planerar gemensamt din personliga hälsoplan. Den kan innehålla sådant som fysiska aktiviteter, inrapportering av värden eller någon annan aktivitetet. Hur en hälsoplan läggs upp beror helt på vilka behov som finns utifrån varje enskild patient. Hälsoplanen når både du och din vårdgivare sedan säkert genom att logga in här på 1177.se.

När en hälsoplan påbörjas lägger din vårdgivare in de aktiviteter i ett schema som ni är överens om behövs kring din hälsa. Du registrerar dina resultat och aktiviteter via dator, surfplatta eller mobiltelefon. I Min hälsoplan kan du hela tiden följa dina resultat.

Det finns också en app kopplad till Min hälsoplan där du också kan rapportera in värden och aktiviteter. Via appen får du dessutom påminnelser när aktiviteter ska genomföras.

Min hälsoplan erbjuds idag av vårdgivare på drygt tio vårdcentraler. Kontakta gärna din vårdcentral om du vill ändra dina levnadsvanor eller ha stöd med hjälp av Min hälsoplan i din behandling. Min hälsoplan kan även användas inom annan vård.

Fäll ihop

Anslutna mottagningar

Halland

Anslutna mottagningar

Drygt 190 mottagningar erbjuder idag Mina vårdkontakter i Halland. Alla mottagningar såsom vårdcentraler, folktandvård, sjukhusmottagningar, ungdomsmottagningar, barnavårdscentraler, mödrahälsovård, sjukgymnastik, psykiatri och handikapp med flera.

Här hittar du en lista över alla anslutna mottagningar i Halland

Fäll ihop

Kostnadsfri tjänst

Kostnadsfri tjänst

Det kostar inget att använda Mina vårdkontakter, men om en förfrågan leder till ett besök eller ett förnyat recept gäller landstingets avgifter och regler.

Fäll ihop

Tekniska krav

Tekniska krav

För att använda Mina vårdkontakter måste du ha tillgång till en dator, surfplatta eller en mobiltelefon med internetuppkoppling. Javascript behöver vara aktiverat på datorn för att webbsidorna ska kunna visas korrekt, ofta är det redan automatiskt aktiverat i webbläsaren. Du måste även tillåta cookies. Mer om tekniska krav.

Fäll ihop

Boende utanför Halland

Halland

Boende utanför Halland

Om du behöver komma i kontakt med någon av mottagningarna i Halland via Mina Vårdkontakter och inte hittar mottagningen under "Hitta och lägg till mottagning" inne i Mina vårdkontakter, så ring den aktuella mottagningen. Genom att ge dem ditt personnummer kan de i Mina vårdkontakter godkänna dig för kommunikation även om du inte är folkbokförd i Halland. Det görs med hjälp ditt personnummer. Så fort godkännandet är genomfört hittar du mottagningen under "vårdmottagningar" i Mina vårdkontakter och kan skicka ditt ärende.

Fäll ihop

Support

Support

Om du har problem med att logga in eller har någon annan fråga kan du kontakta supporten. Det gör du genom att fylla i ett webbformulär eller ringa 08-123 135 00. Supporten har öppet alla dagar 06:00-22:00.

Fäll ihop

Sekretess

Sekretess

Med den säkra personliga inloggningen i Mina vårdkontakter är personuppgifter och information skyddad från obehöriga. Ärenden som skickas via Mina vårdkontakter hanteras av samma personal som du möter på mottagningen. När du skickar ett ärende till din mottagning kan ärendet läsas av dig, ärendemottagaren på mottagningen och den vårdgivare som besvarar ärendet.

Uppgifterna i Mina vårdkontakter behandlas på samma sätt som i patientjournaler. Information om vad som gäller för journaluppgifter och vilka rättigheter du har finns i  artikeln Patientjournalen.

Mer om Mina vårdkontakter

Fäll ihop
Skriv ut (ca 5 sidor)
Senast uppdaterad:
2014-05-22
Redaktör:

Åsa Schöldéen, 1177.se


Halland
Tillägg uppdaterade:
2013-08-07
Skribent och redaktör:
Charlotte Tavelin, Mina vårdkontakter Halland