Hudmottagningen Hallands sjukhus Halmstad

Hallands sjukhus Halmstad, Huvudentré (ingång 4) plan BV

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag07.00–13.00
Tisdag07.00–13.00
Onsdag07.00–13.00
Torsdag07.00–13.00
Fredag07.00–09.00
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.00
Tisdag08.00–16.00
Onsdag08.00–16.00
Torsdag08.00–16.00
Fredag08.00–12.00
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Hallands sjukhus Halmstad, Huvudentré (ingång 4) plan BV
Län, kommun:
Hallands län, Halmstad
Postadress:
Hudmottagningen, Hallands sjukhus Halmstad, 301 85 Halmstad

Vägbeskrivning

Hitta på plats:

Från huvudentrén ta hiss till vänster efter apoteket. En uppmärkt hiss går till bottenvåning (BV), följ därefter skyltning till hudmottagningen.

Publicerad: 2023-05-09

Publicerad: 2023-01-19

Instruktionsfilmerna vänder sig till dig som är patient med syfte att ge en säkrare läkemedelsanvändning, stöd under behandlingen och ökad följsamhet. Filmerna hittar du här, välj hudsjukdomar och aktuellt läkemedel.

Du kan även ladda ner APP medicininstruktioner.se så har du alltid instruktionsfilmen för din behandling tillgänglig i mobilen, hemma eller på resa. Ladda ner kostnadsfritt via APP Store eller Google Play.

Bild på Huvudentrén till Hudmottagningen Hallands sjukhus Halmstad

På hudmottagningen bedrivs specialiserad vård. Vi utreder, diagnostiserar och behandlar medelsvåra och svåra hudsjukdomar på remiss från vårdcentralen och andra specialistkliniker.

Driftsform: Region

  • För dig som remitterats till oss på hudmottagningen enligt standardiserat vårdförlopp för misstänkt hudmelanom bör ta del av patientinformationen nedan "Misstanke om cancer". Det kan vara så att du redan fått informationen på din vårdcentral. 

    Du kan läsa mer om diagnosen malignt melanom här.

    Ta del av filmen: Så undersöker du huden själv

  • För dig som fått diagnosen psoriasis bör ta del av broschyren nedan "Psoriasis och egenvård". Du kan läsa mer om diagnosen psoriasis här.

    Inför dina besök hos oss skickar vi ut frågeformulär via 1177 att besvara. Formuläret är till för att uppskatta din sjukdomsaktivitet och innehåller några allmänna frågor och ett formulär med frågor som avser hur din hud har påverkat dig senaste veckan, även kallat DLQI (Dermatology Life Quality Index) samt en hälsoenkät som heter EQ-5D som består av påståenden som beskriver ditt allmänna hälsotillstånd i dagsläget.

    På besöket hos oss utförs ett PASI (Psoriasis Aktivity and Severity Index) som är ett kliniskt mått för utbredning och svårighetsgrad av din psoriasis. Alla mått sammanställs och utifrån resultat sätter du och din vårdgivare upp ett gemensamt behandlingsmål.

    Du som har medelsvår till svår psoriasis erbjuds besök för genomgång av diagnos, behandling, samsjuklighet och livsstilsfaktorer som påverkar dig. Du kan läsa mer om samsjuklighet och livsstilsfaktorer här.

    Klimatvård erbjuds inte i Halland. 

    Utbildning om psoriasis

    I samarbete med Västra Götalandsregionen kan vi erbjuda digital snabbutbilning om psoriasis. Det är viktigt att du som patient tar del av utbildningen för att på bästa sätt hantera din sjukdom.  Ta del av filmerna här

    Kvalitetsregister

    Vi är anslutna till PsoReg som är ett nationellt kvalitetsregister för systembehandling av psoriasis. Genom att delta i registret bidrar man till att förbättra vården. Ta gärna del av patientinformationen nedan.

  • För dig som fått diagnosen atopiskt eksem kan ta del av mer information om diagnosen via länkarna nedan.

    Atopiskt eksem - Astma- och allergiföreningen Atopikerna

    Atopiskt eksem - 1177

    På besöket hos oss utförs ett EASI (Eczema Area and Severity Index) som är ett kliniskt mått för utbredning och svårighetsgrad av ditt atopiska eksem. Utifrån resultat sätter du och din vårdgivare upp ett gemensamt behandlingsmål.

    Ta del av filmerna nedan för att på bästa sätt uppfylla behandlingsmålen.

    Behandlingstrappa vid atopiskt eksem

    Mjukgörande, smörj och följsamhet till individuell behandlingsplan vid atopiskt eksem

    Kvalitetsregister

    Vi är anslutna till SweAD som är ett nationellt kvalitetsregister för systembehandling av atopiskt eksem. Genom att delta i registret bidrar man till att förbättra vården. 

Du anmäler att du är på plats via din mobiltelefon när du kommer till sjukhuset.

Information om hur du gör finns på sjukhuset. Har du inte möjlighet att anmäla dig via din mobiltelefon, gå till receptionen i huvudentrén.

Följ sedan skyltning mot hudmottagningen, plan bottenvåning. Ta med giltig fotolegitimation.

Till toppen av sidan