Ätstörningsmottagningen Halmstad

Magnus Stenbocks väg 50

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.30
Tisdag08.00–16.30
Onsdag08.00–16.30
Torsdag08.00–16.30
Fredag08.00–16.30
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.30
Tisdag08.00–16.30
Onsdag08.00–16.30
Torsdag08.00–16.30
Fredag08.00–16.30
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Magnus Stenbocks väg 50
Län, kommun:
Hallands län, Halmstad
Postadress:
Ätstörningsmottagningen, Södra Halland, Hallands Sjukhus Halmstad, 30185 Halmstad

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Ingång via trädgården från Ljungbergsgatan.

Välkommen till Ätstörningsmottagningen i Halmstad. Vi utreder och behandlar dig som har en allvarlig ätstörning.


Om du behöver akut hjälp eller vård kan du vända dig till Avdelning 25 Bup Halmstad som är en akutmottagning för barn och unga med psykiska besvär, eller till Psykiatriska akutmottagningen i Halmstad eller Varberg.

Driftsform: Region

Ätstörningsenheten är en specialiserad verksamhet för ätstörningar, till exempel anorexi och bulimi.  Vid ätstörningsenheten finns en öppenvårdsmottagning och en dagvårdsavdelning.  
Ätstörningsenheten erbjuder både individuell- och familjebehandling. Finns det behov av ätträning och dagvårdsbehandling kan detta erbjudas. I ätstörningsbehandlingen ingår även regelbundna somatiska kontroller/vägning.  
Familj/närstående erbjuds att delta i behandlingen.  
Vid ätstörningsenheten arbetar socionom/kurator, fysioterapeut, dietist, psykolog, sjuksköterska, läkare, behandlingsassistent och medicinsk sekreterare.  
Vi tar emot studenter under utbildning. Alla vi som arbetar här, både personal och studenter, har tystnadsplikt.   

Du behöver en remiss för att komma på en första bedömning hos oss. Remiss kan skrivas av till exempel vårdcentral, ungdomsmottagning, annan behandlande mottagning eller skolhälsovård. Det går också bra att skriva en egenremiss till oss här via 1177. Om du har en pågående vård på en annan mottagning/enhet pratar du med din behandlare där om att skriva remiss.  

Akuthjälp kvällar och helger

Om du behöver akut hjälp eller vård kvällar och helger när vi har stängt kan du vända dig till BUP:s akutmottagning eller sjukhusets psykiatriska akutmottagning.

Barn- och ungdomspsykiatri: 035-13 10 25

Psykiatrisk akutmottagning, Hallands sjukhus Halmstad: 035-13 17 00

Ta med legitimation 
När du ska besöka vården är det viktigt att du kan legitimera dig.  


Anmäl dig när du kommer hit 
Har du fått ett sms med en länk från Region Halland kan du anmäla dig 60 minuter innan din bokade tid och betala via din mobiltelefon. Om du inte har fått något sms kan du anmäla dig på https://mitt.regionhalland.se/incheckning/.  
Har du inte möjlighet att anmäla dig via mobiltelefon så gå till receptionen och anmäl dig där istället. I de fall då receptionen inte är bemannad debiteras eventuell vårdavgift på faktura.  

1. Bedömning 
Under nybesöksutredningen kommer vi att be dig att berätta hur din vardag ser ut och hur dina problem med matintaget påverkar dig i vardagen. Om du är under 18 år kallas du tillsammans med vårdnadshavare som är med under besöket. Under besöket kommer du att få fylla i några självskattningsformulär samt genomgå en kroppslig undersökning med kontroll av vikt, puls och blodtryck samt att du får med dig provtagningsremiss för blodprovstagning. Vi avslutar bedömningen med en återkoppling där vi tillsammans sammanfattar den information som kommit fram och din eventuella ätstörningsdiagnos. Vi diskuterar om du har behov av en fortsatt behandlingskontakt och hur den ska utformas.  

2. Behandling 
Vi erbjuder individuell behandling, familjebaserad behandling (för patienter under 18 år) samt dagvårdsbehandling (i Varberg) och familjedagvård (i Halmstad).  

3. Uppföljning och utvärdering 
Efter påbörjad behandling upprättar du tillsammans med din ansvariga behandlare en vårdplan. I vårdplanen framgår det vilka insatser som planeras och vilka målsättningar du har med behandlingen. Denna vårdplan följer vi kontinuerligt upp under behandlingstiden och justeringar görs vid behov.  
 

Frågor om din behandling 
Har du frågor om ditt besök, din behandling eller medicinering ska du kontakta mottagningen alternativt din behandlare.  
Det kan du göra genom mottagningens e-tjänster via 1177 eller genom att ringa mottagningen på 035-134420

Till toppen av sidan