Läsare berättar

Första smakportionen blev choklad!

När jag fick mitt första barn tyckte jag att det var viktigt att läsa på och förbereda mig.

Eftersom amningen fungerade bra, helammade jag i sex månader. De flesta andra i min omgivning började med smakportioner tidigare än så, men jag ville vänta. Under denna väntan läste jag på om olika sätt att mosa, purea och mixa. Jag hade förstått att potatis med lite bröstmjölk var den perfekta starten. Sedan skulle det hela sakta trappas upp med nya smakupplevelser och konsistenser. Efter vad jag hade läst var barnets tarm oförstörd och man skulle därför inleda ätandet med försiktighet.

Någon vecka innan min sons sexmånaders dag var min mamma på besök. Vi promenerade i vårsolen och drack kaffe på ett fik. När vi sitter där ser jag plötsligt att min mor lyfter en sked med chokladbakelse och stoppar in i sitt barnbarns hungrigt öppnade mun. Katastrof! Det var ju jag som skulle mata honom första gången och det skulle ju vara potatismos och inte chokladmousse!

Nu har jag kommit över denna händelse och min sons tarm verkar ha klarat sig fint, trots chokladchocken.

Skriv ut
Publicerad:
2011-11-25